Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man justera den bakre trumbromsar på en 1995 Toyota Corolla

Justera de bakre trumbromsar på 1995 Toyota Corolla kan lägga stabilitet till bilens hela bromssystemet. Genom att justera de bakre bromsarna, tar du del av slitaget från de främre bromsarna och möjliggör jämnare bromskraft. Justeringen bör inte ta mer än två timmar om du aldrig har gjort detta förfarande innan. Du kan köpa alla de verktyg som behövs för detta jobb på en bildelar butik eller vid vissa butiker. Saker du behöver
Medium-till-stora spett (2 fot eller längre) katalog 1 burk aerosol broms delar renare
Liten platt skruvmejsel
Hammer eller miniatyr slägga Sida 2 -ton jack Sida 2 pallbockar
Däck järn eller "fyrvägs" lug skiftnyckel
Visa fler instruktioner
1

Höj fordonets bakre del på båda sidor . Placera en pallbock bakom varje bakhjul, under axeln stöd. Ta bort de två bakre hjulen, med ett däck järn att skruva åt muttrarna.
2

Tryck på framsidan av bromstrumman med en hammare för att lossa rost som kan binda trumman till din fordonets bakaxel nav. Inte slår trumma hårt, för att inte skada vare trumman eller komponenter broms inneslutna i trumman.
3

Bänd trumman från sida till sida, tills den lossnar från bromsdelarna. Avlägsna trumman från fordonet och ställ den åt sidan.
4

Spray aerosol delar bromsrengöringsmedel på bromsdelarna för att ta bort rost och skräp som kan hindra att bromsarna fungerar. Spraya insidan av bromstrumman, liksom.
5

Tryck "skaderegleraren malteserhjulet" nedåt, i syfte att expandera bromsbackarna. "Stjärnan hjulet skaderegleraren" ser ut som en liten docka stav med en metall stjärna i mitten. Tryck den nedåt tills den klickar ett par gånger, tryck sedan på trumman igen. Den idealiska justeringen kommer att möjliggöra för bara tillräckligt med utrymme för att skjuta bromstrumman igen, med mindre motstånd. Upprepa detta steg tills du känner att du har bra motstånd från bromsarna, efter ominstallation trumman.
6

Testa sista motståndet i trumbromsar genom att sätta hjulet igen och hand-dra åt muttrarna . Snurra hjulet med liten kraft och övervaka stopptiden av hjulet. Om hjulet går runt mer än två eller tre gånger, då bromsarna inte justeras tillräckligt. Om hjulet inte slutföra ett varv, bromsarna är för hårt åtdragen.
7

Upprepa hela denna process på motsatt sida av fordonet.
8

Place hjul rygg på fordonet. Dra åt muttrarna till mellan 80 och 95 foot-pounds av vridmoment. Avlägsna domkraften och sänka bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58256.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.