Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter Bakbroms på en 1998 Ford Windstar

Bra bromsbelägg i din 1998 Ford Windstar är nödvändiga för bromssystemet att upprätthålla bryta strömmen. Som en tumregel, kanske du vill byta ut bromsbeläggen när fodret eller friktionsmaterial har blivit så tjock som ryggstöd de monteras på. De bakre bromsarna på din Windstar minivan är lätt tillgängliga och du kan byta ut dem. Men det krävs att jobbet uppmärksamhet på detaljer. Följande procedur gäller för modeller med skivbromsar bak. Saker du behöver
förseglad behållare
Hand hävert pump
Lug skiftnyckel
Ordet jack Sida 2 säkerhet står
Stor Tvingfäste
Ratchet
Socket
Tunga tråd
skruvmejsel
Bromsdelar renare
Luddfri handdukar
New bromsok fästet tofflor
Silikon bromsok fett och dielektrisk förening D7AZ-19A331-A eller likvärdig
Nya bromsvätska, om nödvändigt
Visa fler instruktioner
Ta bort den bakre Bromsbelägg
1

Öppna huven och ta bort locket av bromshuvudcylindern reservoar och ta bort hälften av broms fluid i en behållare som kan förslutas. Du kommer att göra detta för senare återvinning. Använd en pump handen sifon och lämna behållaren locket löst. Bromsen huvudcylinder är monterad på bromsen booster, vilket är en trumliknande komponent rakt framför föraren, i motorrummet.
2

Lossa muttrarna på båda bakhjul församlingar med en rörtång, växla transmissionen att parkera och lossa parkeringsbromsen.
3

Lyft baksidan av din Ford Windstar med en domkraft och placera en säkerhet monter under ramen på varje sida av den bakre delen av fordonet som stöd. Efter detta är gjort, sänka minivan.
4

Demontera båda bakre hjulenheter och arbeta på en bromsanordning i taget. Detta gör att du kan använda den andra enheten som visuell referens under återmonteringen processen, om det behövs.
5

Placera en stor C-klämman över bromsoket med klämman skruven mot den yttre bromsbelägg, vilket är vänd mot dig. Vrid långsamt klämma skruv mot den yttre bromsklossen att skjuta bromsok kolv på baksidan av bromsok i hålet och ta sedan bort klämman.
6

Lossa de två bromsok bultar placerade bakom bromsok montering med en spärr och uttag. Ta bort skruvarna och försiktigt styra bromsok från konsolen och broms rotor. Säkra bromsok till en nära upphängningskomponent med grov tråd för att undvika skador på broms slangen ansluten till bromsoket.
7

Kräng av tofflor eller rektangulära lock från varje sida av bromsok Monteringsram med en vanlig skruvmejsel.
8

bort bromsbeläggen från bromsoket för hand. Addera Installera nya bakre Bromsbelägg
9

Rengör bromsok bromsok monteringsfäste, broms rotor och bromsok montering bultar med broms delar renare och torka av lösningen med luddfria handdukar.
10

Snap nya tofflor på bromsok fästet montering för hand.

11

Montera de nya bromsbeläggen på bromsoket och placera bromskaliperenheten på bromsok Monteringsram rikta monteringsbulten hålen på bromsok och hålen på fästet. Om hålen inte kan passas in, kontrollera bromsbeläggen är sittplatser ordentligt på bromsok fästet.
12

Coat bromsok montering bultar med silikon bromsok fett och dielektrisk förening D7AZ-19A331-A eller motsvarande silikon förening som uppfyller Fords specifikation ESE-M1C171-A. Installera bromsok bultarna för hand och dra åt bultarna till 14 foot-pounds (20 Nm) med en momentnyckel.
13

Byt ut uppsättning bromsbelägg på den motsatta bakhjulet börjar med steg 5 i föregående avsnitt genom steg 4 i detta avsnitt.
14

Montera båda bakhjulen på naven och montera muttrarna tätt. Sänk din Windstar och avsluta dra åt muttrarna med rörtång.
15

Lägg till ny bromsvätska till bromshuvudcylindern reservoar att få upp nivån till "FULL"-markeringen om det behövs. Dra åt tanklocket.
16

Pump bromspedalen långsamt flera gånger för att justera de nya bromsbelägg till bromsrotorn. Kontrollera vätskenivån på bromshuvudcylindern behållare och tillsätt mer vätska om det behövs. Stäng huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58719.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.