Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter de främre bromsbelägg på en Jeep Commander

Infördes 2006, har Jeep Commander SUV både fram och bak skivbromsar. De främre kuddar kompensera för 70 procent bromsförmåga för fordonet och kommer att kräva mer frekvent service. Vid byte av bromsbelägg på Commander, se till att noggrant inspektera rotorerna när dynorna har tagits bort. Några synliga tecken på skador på den pläterade ytan av rotorerna kommer att äventyra livslängden av dynorna. Saker du behöver
domkraft
Jack står
Lug nut skiftnyckel
Vridmoment Ratchet skiftnyckel Mössor och Hylsnyckelsats
6-tums C-clamp
Spårskruvmejsel
Liten stålborste
Bromsvätska hävert
Bromsvätska
Caliper hängare eller krok
Replacement bromskloss set med shims och silikonsmörjmedel
Visa fler instruktioner
1 < p> Dra åt parkeringsbromsen till befälhavare på en plan, hård yta. Släpp huvfäste.
2

Öppna huven och ta bort locket huvudcylindern. Sifon ut 1/3 av bromsvätska från huvudcylindern och kassera den gamla vätskan. Skruva tillbaka locket. Detta kommer att förhindra huvudcylindern från överfyllda när bromsok kolvarna komprimeras.
3

Knäck främre muttrarna löst med klacken skiftnyckel 1/8 av ett varv och lyft sedan ena sidan av Commander med domkraften. Skruva fast den främre sidan av Jeep på en pallbock och sedan upprepa proceduren för den andra sidan så att framaxeln är säkert upphängd.
4

Finish bort muttrarna och ta bort hjulen.

5

Ta bort de övre och undre bromsok pinnbultar med en spärr och lämpligt uttag.
6

Använd en flat skruvmejsel för att bända upp bromsok bort av bromsbelägg och rotor. Häng bromsok till framvagnen på en tjocklek hängare eller krok så att den inte skadas broms slang.
7

bort en av dynorna från bromsok fästet och ställa den mot bromsok kolv. Placera C-klämman kör på plattan och den övre delen av klämman på okhuset och dra åt klämman tills kolven bottnar inuti bromsoket kolvloppet.
8

Avlägsna återstående pad och sedan inspektera båda sidor av rotorn.
9

Använd en liten stålborste för att rengöra ytan av bromsok fästet där pad flikarna sitta inne och sedan använda en liten mängd silikonfett från röret levereras i ersättande bromskloss set box. Vara noga med att rengöra och smörja de nedre och övre platser på bromsok fästet.
10

Montera shimsen om tillämpligt. De flesta kvalitet pad set kommer innehålla Utsättningskontrollpunkt på shims, men om de är stick-on shims, skala den skyddande papper och tillämpa shims vid fästplattan på dynorna.
11

in dynorna i bromsoket fästet och ta bort bromsok från kroken och ersätta det över dynorna och rotor. Applicera ett tunt lager av dynan smörjmedlet till den icke-gängade delen av bromsok pinnbultar och anpassa dem genom oket och på knogen. Dra åt bultarna till 45 fot pounds med momentnyckel och en lämplig storlek socket.
12

Upprepa steg 5 till 11 för den andra sidan och sedan ersätta hjulen och hjulmuttrarna. Dra åt muttrarna så mycket du kan med Commander avbrytas. Sänk SUV och sedan dra åt muttrarna i ett stjärnmönster med momentnyckel inställd på 100-foot pounds och en lämplig storlek socket.
13

Pump foten bromspedalen flera gånger att skjuta bromsok kolvarna tillbaka ut ur hålen och Seat nya kuddar mot rotorerna. När pedalen känns fast, kontrollera bromsvätskenivån i huvudcylindern och råga med ny bromsvätska vid behov. Provkör befälhavaren för korrekt bromsning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57832.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.