Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur du ändrar Transmission Fluid du inte vill ändra Gears

Vätskan i bilens växellåda gör de hydrauliska komponenterna inuti transmissionen att fungera väl och håller transmissionen växling effektivt. Om bilen körs lite på transmissionsolja, kommer du inte att kunna växla, vilket kommer att göra körningen ganska svårt. Innan din sändning skadas av en låg vätskenivå, måste du tömma ut den gamla transmissionsolja och sedan lägga till ny vätska. Detta projekt kommer att ta ca 30 minuter och kräver endast grundläggande verktyg. Saker du behöver
stoppklossar
Jack
Jack står
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
dräneringskärlet
Transmissionsolja
Funnel

Visa fler instruktioner
1

Blockera bakhjulen med stoppklossar och stadigt i parkeringsbromsen. Lyft fordonets front med domkraft och placera pallbockar under ramen eller chassit.
2

Hitta pluggen överföring drain på botten av transmissionen, är som bakom motorn på en bakre- hjulsdrivna fordon eller under och vid sidan av motorn i en framhjulsdriven växellåda.
3

Placera drain pan direkt under avtappningspluggen. Öppna avtappningspluggen med 3/8-tums Ratchet och uttaget och låt transmissionsolja rinna. Sätt sedan tillbaka avtappningspluggen med 3/8-tums Ratchet och uttag.
4

Pop huven. Leta överföring oljestickan, som normalt har en röd finger-draghandtag. Tag bort oljemätstickan och sätt i tratten oljestickan röret. Häll transmissionsolja i tratten. Lägg det rekommenderade beloppet för din överföring som anges i din instruktionsbok. Sätt tillbaka oljestickan i oljestickan röret.
5

Sänk fordonet bort av domkraften med domkraften och ta bort stoppklossar från bakhjulen. Låt motorn gå på tomgång i fem minuter och sedan kontrollera oljestickan nivån igen med motorn igång. Lägg till fler transmissionsolja vid behov tills vätskenivån når "Fill" linje på mätstickan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61913.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.