Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man rengör bilen bromsar

Det är inte ovanligt att ha att rengöra och justera vissa typer av bilar som har slutna bak trumbromsar. Broms damm från skorna inneslutes inuti trumman och ofta fastnar mellan friktionsytan av skorna och den inre diametern av trumman orsakar irriterande squeals vid inbromsning. Det är inte en dålig idé att rengöra och smörj fram (eller bak) skivbromsar från gång till gång, men sällan utförs mellan förfaranden pad ersättare. Saker du behöver
Bil lyft
Air kompressor med slangar och kopplingar
1/2-tums pneumatiska luftgevär
1/2-tums driva effekter Hylsnyckelsats
Pneumatisk vinklad die grinder
Caliper Honer
2-tums rekonditionering skivor (för die grinder) katalog Brake clean spraya
Pneumatisk blåspistol
ansiktsmask
Skyddsglasögon
bungee rep
Medium pry bar
Stor Tvingfäste
bromsback justerande sked
liten skruvmejsel
silikon bromsen smörjmedel
bänkslipmaskin med stålborste hjul
bänk skruvstäd
slagskruvdragare med bitar
1/2-tums spärrnyckel
Hammer
Acid borste
Delar renare maskin
Drain hink
Visa fler instruktioner
1

Lyft bilen tryggt och säkert i hissen. Sätt på skyddsglasögon. Ta bort de bakre muttrarna och hjul med pistol och en socket.
2

Bestäm trumman ansökan på fordonet. Vissa trummor lossnat för hand, är en del behålls av skruvar på trumman ansiktet, vissa har små disponibla ring hållare på ett eller flera lug dubbar. Avlägsna eventuella trumma kvarhållningsanordningar och ta bort trumman. Skjuta upp ansiktsmasken innan du fortsätter. I vissa bilar kan du behöva chocka trumman från navet av fordonet genom att slå ansiktet på trumman nära ytterkanten. Vissa kan ha invändiga åsar där de-justering av bromsbackar (med en liten skruvmejsel och en broms med sked) kommer att bidra till att få trumman läppen fastnar på friktionsmaterial av skon. Det finns också några trummor som är anslutna till den bakre spindeln som kräver avlägsnande av dammkåpan, ta bort locket spindelmuttern och saxsprinten, avlägsnande av spindelmuttern och brickan, och sedan dra trumman och yttre lagret ur. I några sällsynta fall, trummor komma rätt off i dina händer.
3

Töm innehållet i bromsdamm i en bakbroms dammsugare eller delar renare. Hanteras med försiktighet eftersom den innehåller asbest partiklar. Spraya hela exponerade bakbroms församling med bromsen ren spray för att eliminera caked damm upp bromsen omfattar komponenter (med ett avlopp hink under föredraget). Använd en pistol pneumatiskt slag att blåsa överskottet damm och skräp från bakbroms församling. Vissa OSHA regler skulle kräva att ha bakbroms församling omfattade att innehålla asbest föroreningar, men knappast några reparationsanläggningar har dem eller använda dem om de gör.
4

Rengör trumman i delar renare maskinen ta bort damm och smuts från insidan. Lätta rost åsar från vissa trummor hjälper till att förhindra rost släpljud mot fästplattan när hjulet är i rörelse.
5

Ta bort de bakre skor eller manipulera dem framåt för att tillämpa ett tunt lager av silikon broms smörjmedel till de punkter sko kontakt på varje sko. Använd en syra borste för att sprida smörjmedlet om du inte tar bort skorna. Om du tar bort skor, använd die grinder och rekonditionering skiva att rengöra kontaktpunkterna och sedan applicera smörjmedlet. Byt ut skorna.
6

Byt ut trummorna på samma sätt du bort dem och justera de bakre skor som behövs. Byt hjul och muttrarna och dra åt muttrarna med rätt fordon specifikationer. Addera Hur Ren Bil Skivbromsar
7

Ta på skyddsglasögon. Ta bort muttrarna och hjul från de främre eller bakre däck för att rengöra skivan bromsarna med hjälp av pneumatiska pistol och en socket. Ta bort de två bromsok bultar eller muttrar bild som använder pistol eller en hylsa och spärrskaft. I vissa fall kan de övre och nedre bultar är olika så avgöra detta och upprätta en förbindelse mellan bulten och dess läge i bromsoket. Bänd bromsok från rotorn med hjälp av ett spett eller skruvmejsel. Stöd bromsok till fordonets chassi med ett gummiband för att inte låta den dingla från broms slang.
8

bort bromsbeläggen. I vissa bromsok, är dynorna klippt till bromsok själv och lossnar när du försöker bända den från rotorn. I andra fall, kuddar förbli intakt med bromsok ankaret kramar rotorn. I alla program, ta bort dynorna och igen, upprätta ett förhållande mellan dynan och dess ställning till bromsok och rotorn.
9

bort de två bromsok bron bultarna (om tillämpligt) med antingen pistol eller spärren och en socket. Ta bromsok ankaret (om tillämpligt) på en bänk skruvstäd och låsa den på plats för att arbeta med det. Ta bort de tunna clips metall skallra eller hårdvara och rengör dem med en die grinder och rekonditionering skivan. Rengör både övre och nedre sidor. Rengör ytan av bromsok ankaret där skallror clips eller maskinvara sitter mot ankaret också. Gör både övre och nedre kontaktpunkterna och hårdvara. Applicera ett skikt av silikon bromsen smörjmedel till kontaktpunkten i ankaret sedan placera hårdvaran eller skallror klipp på toppen och säkra dem. Placera ett lager smörjmedel på toppen av hårdvara eller skallra klipp och ställa ankaret åt sidan. I vissa applikationer är det ok ankaret faktiskt en förlängning av knogen och inte lossnar. I det här fallet, rengör kontaktpunkterna med die grinder på samma sätt och smörj den, men du måste göra det rätt på bilen istället för på bänken skruvstäd.
10

Spray exteriör och interiör av rotorn med broms ren spray och låt lufttorka. Det kommer mycket snabbt. Byt bromsok ankare och bultar och dra åt. Byt ut elektroderna i ankaret.
11

Ta bromsok stiften och eller bultar slide (om nödvändigt) till bänkslipmaskin med en stålborste hjul och rensa bort eventuellt överflödigt smörjmedel eller korrosion på bilderna eller bultar på ytan av stålborste hjulet. Ställ bultarna eller diabilder åt sidan.
12 p Om nödvändigt fäster bromsoket honer till die grinder och finslipa bromsok slide /bult hål. Komprimera bromsok kolv med en stor C-clamp och plats över rotorn. Applicera en beläggning av silikon bromsen smörjmedel till bromsok diabilder /bultar och sätt i bromsoket och dra åt.
13

byter hjulet och lug nötter och dra åt dem till lämpliga fordon specifikationer. Kom ihåg att pumpa fotbromsen för att återställa det hydrauliska trycket tillbaka till den komprimerade bromsok kolvarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57151.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.