Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Keramiska Vs. Organiska Bromsbelägg

Så fordonsindustrin broms system har utvecklats, har behovet av förbättringar i broms-pad effektivitet behandlats av biltillverkarna. De organiska pad föreningar av 1970-talet inte ger den prestanda som krävs för dagens bilar och lastbilar. Det fanns också allvarliga hälsoproblem med asbest som används i den organiska compounds.Today: s bilar och lätta lastbilar behöver bromsbelägg som arbetar vid höga temperaturer och är effektiva över ett brett temperaturområde. Frågor att tänka på när man väljer bromsbelägg inkluderar temperaturområde, buller, slitage liv, och damning. Keramiska kuddar möta dessa behov mycket bättre än organiska dynor. Heat

Dagens bilar och lätta lastbilar behöver bromsbelägg som arbetar vid höga temperaturer och är effektiva över ett brett temperaturområde.

Organiska bromsbelägg drivs i ett smalt temperaturområde, och nedkylning av bromsarna var avgörande för deras säker drift. Det krävs större bromssystem med tillräcklig massa för att lätt absorbera och skingra hetta genom bromsslirning.

Början på 1980-talet, började ingenjörer nedskärningar bromssystem för att minska vikten på fordon. Ett behov uppstod för kuddar som drivs över ett bredare värmetal, och idag har vi keramiska bromsbelägg som tål påfrestningar av de mest underdimensionerade bromssystem. Addera Noise

Som ett svar på prestandaproblem av organiska pads, var semi-metalliska dynor utvecklats för att hjälpa till att förbättra värmebeständighet. Tillverkade av stål och brons, tillsammans med kol, arbetade dessa kuddar på en högre värmetal, men metalliska dynor ökade bromsljud.

Dagens keramiska föreningar inte resulterar i liknande bullerproblem eftersom föreningen är tillräckligt mjuk för att absorbera buller som orsakar vibrationer.
Damma

Med hög kol-och grafit innehåll av icke-asbest organiska pads kom svart bromsdamm, och massor av det. Den keramiska pad, och ändå producera en liten mängd damm, producerar en ljus damm som är mindre benägna att hålla sig till och fläckar hjul.
Long Life

Organic dynor varade inte länge. De ersättande halvmetalliska dynor varade längre, men slitage på bromstrummor och rotorer var oacceptabelt. Den keramiska plattan ger oss utökade pad liv utan alltför stor rotor slitage
Summary

Asbest ursprungligen användes i organiska pads,. När de miljöproblem av asbest blev känd, tillverkare skapade icke-asbest organiska och semi-metalliska pad föreningar. De ursprungliga asbest baserade kuddar är inte längre tillgänglig på grund av hälsoproblem, och togs bort från marknaden i mitten av 1980-talet. De ersättande icke-asbest ekologiska och delvis metalliska kuddar är fortfarande tillgängliga, men kan inte konkurrera med keramiska kuddar för prestanda.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57363.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.