Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur du ändrar ut en vattenpump för en 1993 Chevy S 10

Vattenpumpen på 1993 Chevrolet S-10 cirkulerar kylvätskan ur kylaren hela motorn, kyls ner i processen. När vattenpumpen går ut, kan kylvätskan cirkulerar inte i motorn och motorn kan överhettas. En överhettning motor kan vara mycket dyrt att reparera och det kan orsaka en hel del skada. För att åtgärda problemet, kommer vattenpumpen måste avlägsnas från motorn, och det tar ungefär en timme att göra. Saker du behöver
dräneringskärlet
platt skruvmejsel
skruvnyckel som
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
Packning skrapa
tätningsmedel
Byte vattenpump
50-50 förspädd kylvätska
Visa fler instruktioner
1

Låt motorn svalna i flera timmar så att kylvätskan svalna. Sätt dräneringstråget under kylaren. Öppna petcock på botten av kylaren och tappa ur kylvätskan i dräneringstråget.
2

Lossa generatorremmen fästbultar och servopumpen monteringsbultar, med 3/8-tums Ratchet och uttag och en skiftnyckel. Skjut båda tillbehören mot mitten av motorn och dra remmarna av vattnet remskiva. Unbolt remskiva vattenpump från vattenpumpen med en skiftnyckel och ställ den åt sidan.
3

skruva isär fläktkåpa från kärnan stöd med 3/8-tums Ratchet och uttag. Ta bort slangarna till vattenpumpen med platt skruvmejsel. Skruva loss vattenpumpen från motorn, med spärr och ställ den åt sidan. Skrapa monteringsytan av motorn ren med packningen skrapan.
4

Applicera ett tunt lager av tätningsmedel i ytterkanten på flänsen på vattenpumpen och sedan skruva på motorblocket , med hjälp av ratchet. Installera om kylarslangar, med platt skruvmejsel. Skruva fast remskiva vattenpump tillbaka på vattenpumpen.
5

Dra tillbaka generatorn och servopumpen att dra åt svångremmen och dra sedan åt tillbehören på plats med en skiftnyckel. Sätt tillbaka den övre fläktkåpa, med 3/8-tums Ratchet och uttag.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60643.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.