Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter en bromsaggregat

När bromsarna nästan är borta och rotorerna är lika slitna, är det dags att byta ut hela bromsaggregatet. Detta projekt kan genomföras framgångsrikt med en socket set och en gummiklubba. Naturligtvis är det viktigt att ha kontakter som matchar Bultstorlekarna, oavsett metriska eller standard. De främre bromsarna avviker vanligen från de bakre bromsarna, men eftersom de bakre bromsarna är svårare att ersätta, de som kan göra de bakre bromsarna upptäcker att de har lite problem med de främre. Saker du behöver
Automobile jack
Jack står
Lug nut skiftnyckel
Hylsnyckelsats
SPACKEL Tool Review Reset för bromsok
Visa fler instruktioner

1

Hissa upp bilen med en domkraft och ställ den på pallbockar. Ta bort muttrarna med en klack skiftnyckel och dra av hjulet och lug dubbar.
2

Leta bultarna som håller bromsoket på plats. Dessa är vanligen belägna på baksidan av bromsoket. Ta bort dem med en hylsa och spärrskaft. Lyft bromsok från sitt fäste.
3

Kontrollera utrymmet som bromsoket glider och säkerställer att det är fritt från skräp. Ta bort bromsbelägg tillsammans med bromsbelägg hårdvara.
4

tillbaka ut bultarna som håller bromsoket fästet på plats. Lyft bromsok mount fri från bilen. Avlägsna fästskruven från framsidan av rotorn. Tryck rotorn med en gummiklubba för att befria den från navet. Avlägsna rotorn.
5

Rengör ytan mot vilken rotorn sitter med en spackel. Skjut ny rotor över navet och sätt fästskruven.
6

Återställ bromsok med en tjocklek återställning verktyg så de nya bromsbelägg kan vara korrekt installerat. Sätt bromsok fästet på plats och fäst det med bultarna som du tog bort.
7

Matcha nya bromsbelägg med de gamla för korrekt installation. När de nya kuddar är på plats, installera bromsok på bromsok fästet. Installera klacken dubbar, hjul och muttrarna. Upprepa detta steg för de andra hjulen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58991.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.