Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter Cylinder Brake master på en 1995 Nissan Altima

De bromshuvudcylindern butiker bromsvätskan. Den monteras i motorrummet på brake booster, som skickar fluiden genom bromsledningarna. Byta huvudcylinder i 1995 Nissan Altima är väldigt mycket samma som med alla andra fordon, som auto bromssystem inte har förändrats mycket. Din huvudsakliga oro kommer att hitta en butik som kan få den exakta typ av cylinder som används av denna bil. Du måste ersätta denna komponent om det läcker vätska eller på annat sätt skadas. Saker du behöver
Wrench
Flare-skiftnyckel
Vakuumpump
Momentnyckel
DOT 3 bromsvätska
Liten flaska /behållare
liten slang
Ordet jack
Jack står
rörtång
Linje skiftnyckel
Visa fler instruktioner
Borttagning
1

Koppla ur bilens negativa batterikabeln.

2

Koppla kabelhärvan för bromsvätskenivån sensorn från huvudcylindern.
3

Koppla de två linjerna bromsvätskebehållare från cylindern, lossa sina anslutande nötter med en flare-skiftnyckel. Dessa rader är vid den främre änden av cylindern, en på toppen och en vid botten. Cap dessa linjer med kapitäler eller tejp.
4

Ta monteringsmuttrarna för huvudcylindern med din nyckel och ta bort cylindern bort från bromsservon.
Installation
5

Applicera 19 inches av kvicksilver till bromsen tryckstången med en vakuumpump och mäta stavens längd från dess ände till bromsservon s framsida (om staven är ställbar). Det måste vara mellan 0,4045 och 0,4144 inches.
6

Montera cylindern ersättare befälhavaren på bromsservon och dra sina monteringsmuttrarna till mellan 9 och 11 fot pounds med en momentnyckel om möjligt.
7

Anslut bromsledningar till cylindern och dra sina fästen till mellan 11 och 13 fot pounds.
8

Fyll huvudcylindern och reservoar med färsk bromsvätska hjälp en oanvänd kalkon baster eller liknande sifon verktyg, fylla den till inom en fjärdedel tum av behållarens övre kant, och sedan blöda bromsarna som beskrivs nedan.
9

Återanslut batterikabeln och den elektriska sele för bromsvätskenivån sensor. Addera blöda
10

Lyft bilen och stödja den på pallbockar, ta bort alla fyra hjulen.
11 < p> Anslut en liten längd av gummislang till höger bak-hjulet broms luftskruv, vilket är på bromstrumman fästplattan. Doppa rörets andra ände i en liten behållare med bromsvätska.
12

Lossa luftningsskruven med en linje skiftnyckel och ha en annan person trycker ner bromspedalen för att skicka luft ut röret i behållaren . Stäng skruven och ha assistent Släpp pedalen.
13

Upprepa steg 3 tills du ser några luftbubblor alls när assistenten trycker pedalen, stäng sedan skruven för gott och ta bort röret.
14

Repetera alla dessa blödande steg för vänster bakhjul, höger fram och vänster en i den ordningen. På framhjulen är luftskruven på toppen av bromsok.
15

Anslut alla hjulen och sänk bilen efter avblodning bromsarna på varje hjul.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58068.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.