Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Så skruva upp tomgång på en Inombordare Utombordare båtmotor

Du kan slå på tomgång upp en inombords /utombords (I /O) motor, men det ska vridas upp till de rekommenderade specifikationerna bara. För hög tomgång blir hårt på outdrive transmissionen när man går från neutral till drive eller neutralt att vända. Om båten är en twin motor måste tomgång ställas in exakt på samma varvtal på båda motorerna. Inombordsmotorer är i ett slutet utrymme och måste vara väl ventilerat så att rökgaser inte bygga upp i inneslutningen. När något arbete utförs på motorn, är det sista sak att se till att alla slangar är på plats för vevhuset ventilationssystem och bränslesystem. Saker du behöver
vanlig skruvmejsel
Skruvnyckelsats
Mus öron (tillval)
Visa fler instruktioner
1

Tag bort motorkåpan. Placera mus öron på den nedre enheten vattenpumpens inlopp om båten inte är i vattnet. Slå på vatten. Ta bort luftrenaren och ventilation slang.
2

Starta motorn och låt den värmas upp till den grad att choken öppnas. Ta gasreglaget kopplingen på förgasaren och snäpp öppna en liten summa så att snabb tomgång kammen kommer loss och motorn kommer till en normal tomgång.
3

Vrid-skruven (hittade mellan gasspjället kopplingen och förgasaren) medurs för att höja tomgång. Justera vid behov. Stäng av motorn. Sätt tillbaka luftfiltret och slangar ventilation.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60123.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.