Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man installerar ett värmeelement i en Jeep Wrangler

Om du börjar att lukta frostskyddsmedel, se oljedroppar på passagerarsidan golvet, eller varsel svårigheter upptining, kan värmeelementet i din Jeep Wrangler behöver bytas. När värmaren misslyckas, kommer det börja läcka. Uppskattningar från en lokal verkstad kan vara hundratals dollar. Du kan reparera värmeelementet själv och spara pengar. Saker du behöver
Ratchet och Hylsnyckelsats
Torx-bits tips
Skruvmejsel
Tänger
Visa fler instruktioner
Borttagning av Dashboard
1 < p> Ta batteriets minuspol med en skiftnyckel.
2

bort kick panel på instrumentbrädan genom att ta bort de två skruvarna som håller den plats med en stjärnskruvmejsel. Detta är den pjäs direkt under rattstången. Ställ panelen åt sidan.
3

Ta bort de två plast streck bitar på toppen och botten av rattstången genom att ta bort de två skruvarna som håller panelerna på plats. Ställ dessa paneler åt sidan.
4

Ta bort alla fyra elektriska kontakter inuti panelen. Varje kontakt har en release clips som måste tryckas ned för att frigöra kontakterna.
5

Ta nypa bolt med en socket. Den är placerad på styraxeln bredvid instrumentbrädan. Dessa är 13 mm bultar. Ta bort de fyra muttrarna som håller rattstången till brandväggen med hjälp av en 13 mm hylsa.
6

Låt ratten att sloka nedåt. Ta tag i hjulet och dra den mot den bakre delen av fordonet. Det kommer att glida ut. Ställ ratten åt sidan.
7

Lossa ledningsnätet underifrån instrumentbrädan genom att trycka ned spaken.
8

Avlägsna chaufför-side värme kanal som ansluter till fläktmotorn genom att vrida och dra samtidigt.
9

Öppna handskfacket dörren och ta bort nylonband. Skruvarna som behöver tas bort är nu tillgängliga. Ta bort dessa skruvar med en stjärnskruvmejsel.
10

Ta bort de tre Torx-skruvar på varje ände av instrumentbrädan. Dessa är placerade bakom dörrarna. Ta bort de fyra muttrarna på den övre instrumentpanelen pad vid vindrutan.
11

bort hela skiljeväggsenhet genom att försiktigt lyfta ut den ur bilen. Addera bort VVS-enhet

12

Koppla de två Värmeslangarna i brandväggen med tång. Den övre slangen är större än den andra. Notera om hur slangarna är installerade.
13

Ta vakuumtillförseln-line-kontakt med en skiftnyckel. Detta ligger under Värmeslangarna tidigare borttagna. Ta förångaren avloppsslangen med en skiftnyckel.
14

Ta bort de fem HVAC bostäder nötter med hjälp av en skiftnyckel. Dessa muttrar måste avlägsnas från motorrummet.
15

Ta VVS montering inifrån hytten för din Jeep. Ersätt värmeelementet inuti huset

16

Ta bort alla 7/16-inch skruvarna som håller HVAC huset tillsammans. Ta försiktigt bort den övre delen av höljet. Du kan behöva bända locket öppet, beroende på fordonets ålder.
17

värmeelementet löper från vänster till höger innanför VVS-huset när du tittar inuti fordonet. Ersätt värmeelementet med en ny enhet.
18

Montera de två delarna av VVS-enhet med hjälp av en skruvmejsel.
19

Upprepa alla steg i omvänd ordning.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60455.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.