Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter bromsbeläggen på Brembo Bromsok

Brembo gör högpresterande bromsar för väg och bana. Lamborghini, Alfa Romeo, BMW, Chrysler, Mercedes, Nissan och Porsche är bara några av de fordonstillverkare som använder Brembo-designade bromsar. Till skillnad från konventionella fordon, behöver du inte ta bort bromsok att installera Brembo bromsbelägg. De bromsok är utformade för att snabbt frigöra kuddar, på spår och väg fordon, vilket är en av fördelarna med Brembo-systemet. Byte av bromsbelägg på ett Brembo-system kommer att ge dig en första hand titta på detta företagets teknik. Saker du behöver
Däck järn
Jack
2 pallbockar
liten skruvmejsel eller torxmejsel
Hammer
Spetstång
platt skruvmejsel
Papper handduk
New Brembo bromsbelägg
Caliper fett
1/2-tums enhet momentnyckel och uttag
Visa fler instruktioner
1

Lossa hjul muttrarna från den position där du ska byta ut bromsbeläggen, med hjälp av en domkraft. Höj slutet av fordonet med en domkraft. Placera domkraften under hjälpramen eller Jack punkter, beroende på fordonet. Sänk bilen på pallbockar och ta bort hjulen helt.
2

Ta bromsbelägget tie-down sprintlåsen med tång. Placera handflatan icke-dominanta handen över hållarfjädern plattan på mitten baksidan av bromsok. Tryck den övre dynan låsning stiftet genom bromsok, mot mitten av fordonet. Använd en liten skruvmejsel för att trycka stiftet igenom. Sakta lyfter handen för att släppa spänningen på fjädern plattan. Ta bort fjädern plattan, skjut den undre stiftet genom och ut ur bromsok på samma sätt som med den övre tappen.
3

Dra upp bromsbeläggen individuellt, med hjälp av nål-näsa tång på de små flikarna sticker uppåt från dynorna. Dra kudden från början till slut, huvudsakligen vickar kudden uppåt och ut ur bromsoket. Ta bort varje pad för hand när dynorna lossnar nog.
4

Wrap en platt skruvmejsel i en pappershandduk, och sätt in det mellan en av bromsok kolvarna, och rotorn. Försiktigt bända bromsok kolvarna inåt på bromsoket. De Brembo bromsok har fyra kolvar, två på varje sida av rotorn. Växla fram och tillbaka mellan kolvarna på ena sidan av bromsok, som varje gång du trycker en bromsok kolv i, kommer den andra vill pop ut igen. Upprepa försiktigt bända tills alla fyra kolvarna dras helt in i bromsoket.
5

Läs fästplattan på bromsbelägg för att se vilken position den kommer in. Applicera en generös portion av bromsok fett på stödplatta av dynan. Skjut bromsbelägget nedåt in i bromsoket. Försiktigt knuffa rotorn mittemot bromsok, om dynorna fastna. Om elektroderna inte kommer att gå in på allt, ta bort dynan från bromsok helt och kontrollera kolvarna för att se till att de inte är i vägen. Installera varje bromsbelägg individuellt. Använd inte en hammare för att driva dynorna på plats.
6

in undersidan pad tie-down stift från baksidan av bromsok till fronten. Tryck på nålen med en hammare tills du rada upp hålet sprinten mellan bromsbelägg änden och bromsok. Sätt plattan bromsklossfjädern under pinnen mot överdelen av bromsbelägget. Böj plattan nedåt mot överdelen av dynorna och rotor helt. Montera den övre dynan tie-down stift och justera sprinten hål mellan slutet av bromsbelägg och bromsok väggen.
7

Sätt i tie-down sprintar mellan de övre ändarna av bromsbelägg och bromsok väggen för hand. Kontrollera att sprinten är uppradade i varje dyna tie-down pin fullständigt.
8

Upprepa steg 2 till 7 för att slutföra dynan ersättning på den andra sidan av fordonet. Montera tillbaka hjulen på fordonet och dra åt muttrarna ordentligt. Höj fordonet bort av pallbockar, ta sedan bort läktaren underifrån bilen. Sänk bilen till marken, och dra åt hjulen med tillverkarens specifikationer med en 1/2-tums momentnyckel och en socket.
9

Fortsätt till förarsätet på bilen och pumpa bromsarna flera gånger. Om bromspedalen inte stelnar efter ca fem pumpar, sluta pumpa och lufta bromssystemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57141.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.