Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter en 2005 Ford 6,0 ​​Insprutningspump

bränsleinsprutningspumpar levererar bränsle under högt tryck till bränslepumpen i en dieselmotor. Varje cylinder i motorn får sin egen bränsle. Detta förbättrar bränsleekonomin, stärker övergripande motorns prestanda och minskar utsläppen. En smutsig injektor begränsar den mängd bränsle som sprutas in i motorn, vilket resulterar i en dålig bränsleblandning. Detta kan orsaka dålig motorprestanda och ökade utsläpp kolväten. Om din motor upprepade gånger kämpar för att starta eller inte starta, bås, tvekar, misständningar eller strömpulser, är utbyte av insprutningspumpen krävs. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Motoroljespecifikation
Pappershanddukar
Insprutningspump
Visa fler instruktioner
1

rensa bort motorn ventilen täcka. Ta bort avgiften röret laddluftkylare. Ta bort ledningarna som leder till glödstiftet styrmodulen och insprutningsstyrningens trycksensor genom att koppla ur den. Ställ den åt sidan på en säker plats.
2

Lossa och ta bort alla bultar som håller ventilkåpan och ta bort locket. Avlägsna röret olja Strand, som är en lång böjd rör som löper längs sidan av ventilerna. Separera de två halvorna av röret genom att dra isär dem.
3

Demontera skruvarna olja järnväg. Bänd oljan järnväg upp försiktigt. Håll i locket olja skenan över topplocket så att eventuell olja i den kan rinna tillbaka ned i motorn. Sätt den undre halvan av röret tillbaka in i grenröret som det kommer när all olja har runnit ut i oljan järnväg.
4

Placera en 19-millimeters uttag på injektorn kontakten. Tryck ner den ordentligt för att injektorn kontaktens låstungor ur. Dra kontakten med kontakten i det. Avlägsna injektor nedhållande klämbult. Eftersom bulten lossas kommer injektom och dess klämma stiga upp ur injektorn borrningen. Inspektera insidan av injektorn borrningen för skador på O-ringen eller koppar förbränning sigill. Den koppar förbränningen tätningen kommer att sitta på botten av injektorn.
5

Torka ett skikt av motorolja på nya injektorn. Sätt in den nya injektorn i nedhållande klämma. Sätt i injektorn i injektorn borrningen. Torka olja på injektorn kontakten O-ringen. Tryck på O-ringen i hålet tills det klickar på plats.
6

Häll lite olja, ungefär storleken av ett kvartal, på toppen av den nya injektorn. Sätt tillbaka oljan järnväg och bultar. Sätt röret olja strängen tillbaka tillsammans. Byt ventilkåpan och skruvar. Återanslut modulen glödstift och insprutningsstyrningens trycksensor ledningar. Byt avgiften röret luft kontroll.
7

Försök att starta motorn. Motorn kommer att snurra över ett tag innan den slutligen startar upp och kör. Detta beror på den luft som var låt i systemet när du bytte ut injektorn. När luften komprimeras, kommer den att starta. Kör trucken för en stund för att säkerställa att all luft har avlägsnats från motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61964.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.