Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter 1996 Toyota 4Runner broms rotorer

Inspektera broms rotorer varje gång du byter bromsbelägg, minst. Kontrollera rotorns yta för scoring, skärsår och andra skador som kan orsaka bromsbeläggen slits ut i förtid. Din inspektion måste gå lite djupare än så, dock. Rotorerna måste uppfylla minsta tjocklek specifikationer eller att de inte är säkra. Många människor anser inte att rotorerna kan tänja liksom. Resultatet är att bilen skakar när du bromsar. Om du hittar något av dessa problem när du inspekterar dina rotorer, måste du ersätta dem. Saker du behöver
Automobile jack
stoppklossar
stödbenet
rörtång
vanlig skruvmejsel
Tänger
Gummiklubba
Buntband
Socket set
Wrench set
Visa fler instruktioner
1

Parkera fordonet på en plan yta och placera stoppklossar bakom bakhjulen.
2

Höj 4Runner med bil uttaget. Placera en domkraft stå under den nära fästpunkten och lyfta upp det till ramen. Avlägsna hjulet med rörtång. Om din 4Runner har ABS-bromsar, koppla bort sensorn från hjulanordningen genom att koppla ur den.
3

bort bromsoket med hjälp av en hylsa och spärrskaft. Säkra bromsok till staget med en tråd slips. Låt aldrig ok att bara hänga eller du kommer att skada bromsledningarna.
4

Bänd fettet locket hjulnavet med skruvmejseln. Dra saxsprinten ur axeln med tången. Ta kronmuttern med en skiftnyckel. Drag av rotorn och hjulnavet utanför 4Runner. Sätt den nya rotorn på och byta ut aggregatet på SUV.
5

Sätt kronmuttern på hjulnavet och dra åt med en skiftnyckel. Sätt en ny saxpinne genom axeln och sprida isär den med tång. Knacka fettet locket på med gummiklubba. Placera bromsoket på hjulet montering och dra åt fästbultarna med hylsa och spärrskaft. Plug in ABS-sensorn i hjulet knoge om man är närvarande.
6

Sätt tillbaka hjulet på SUV och dra åt muttrarna med rörtång. Ta stödbenet från under fordonet och sänka SUV tillbaka till marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58494.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.