Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter bromsbelägg på en 1996 Ford Explorer

Ford Explorer namnet ursprungligen tillhörde avancerade F-150 modeller i slutet av 1970. Den 1996 Ford Explorer var en SUV producerats med möjlighet till två olika motorer: den 4,0-liters V-6, och 5,0-liters V-8. Den 1996 Explorer var också tillgängliga i ett urval av tre olika alternativ drivlina: tvåhjulsdrift, fyrhjulsdrift och fyrhjulsdrift. De främre bromsaggregat på 1996 Ford Explorers var ventilerade skivbromsar, medan de bakre bromsarna var trumma stil. Saker du behöver
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
Små spett eller stor platt skruvmejsel
Tub av bromsok fett ("säkra för användning på skivbromsar") katalog Ny bromsbelägg
Visa fler instruktioner
1

öppna motorhuven i Utforskaren. Ta broms lock vätskebehållare för att möjliggöra fluid expansion i reservoaren under detta projekt. Lossa främre hjul muttrarna, med ett däck järn.
2

Lyft den främre änden av Explorer använder en domkraft med en 2-ton eller större kapacitet på rambalkar för SUV. Placera pallbockar under främre rambalkar, precis innanför de lägre länkarm inre ändar. Försök inte detta projekt med fordonet stöds enbart på en domkraft, eftersom detta kan resultera i uttaget kollapsar. Ta bort hjulmuttrar lug helt från fordonet med ett däck järn och sedan ta bort de två främre hjulen.
3

bort bromsok montering bultar på ena sidan av Utforskaren, med hjälp av en 3 /8-tums enhet Ratchet och uttag. Bänd bromsok halvvägs utanför rotorn, med ett litet spett eller stor, platt skruvmejsel. In änden brytjärnet eller platt skruvmejsel spets i hålet på baksidan av tjocklek mellan rotorn och den bakre dynan och bända dynan inne i tjocklek för att komprimera bromsok kolv. Fortsätt att bända tills bromsok kolv är helt komprimerad inuti bromsoket.
4

Ta bort bromsok från rotorn och broms montering och ange tjocklek på den nedre styrarmen, som är direkt bakom rotorn och styrning knoge montering. Låt inte bromsoket hänga fritt eller du kommer att skada gummislang mellan baksidan av bromsok och ram Explorer.
5

bort bromsbeläggen från bromsoket monteringsfäste, bända dem gratis med en brytjärnet om det behövs. Inspektera kontaktpunkterna mellan dynorna och bromsok fästet innan du tar bort dynorna. Kom ihåg de punkter där touchpads bromsok fästet. Ta bort elektroderna helt från fordonet.
6

Installera bromsok fett på de ställen där elektroderna får kontakt med bromsok fästet. Endast en tunn film behövs. Korrekt smörjning alla bromsdelarna vid kontaktpunkter än den mellan dynan och rotorn är avgörande för en väl fungerande av bromsarna. Du kommer att vilja smörja punkter som mellanlägget plattor eller slammerförhindrande klipp på bromsok parentes, eftersom dynorna glida fram och tillbaka i dessa spår. Bara sticka fingret i fett och smörj delarna.
7

Montera de nya bromsbeläggen på bromsoket fästet. Kontrollera att slitageindikator är på baksidan av bromsskivan, eftersom denna pad tenderar att slitas ut snabbare än utanför dynan gör. Slitaget indikator är en 90-graders metall armbåge som sticker ut från baksidan av dynan och sveper runt dynan. När dynorna kommer till en tillräckligt låg punkt kommer denna indikator att göra kontakt med rotorn. Detta är orsaken till den skrikande hörs i bromsar kuddar som är alltför slitna för att vara säker längre.
8

Smörj baksidan av bromsbeläggen eller metallplattor shims. Använd ditt finger för att tillämpa bromsok fett på baksidan av både de bakre och yttre bromsbelägg. Installera bromsok tillbaka över rotorn och stoppningselementet. Dra bromsok montering bultar tillbaka på bromsen, med en 3/8-tums enhet Ratchet och uttag.
9

Upprepa steg 2 till 8 för att slutföra byte av kuddarna på den andra sidan av Utforskaren. Spraya hela systemet frambromsen med aerosolspray bromsrengöringsmedel. Du vill ta bort överflödigt fett och speciellt fingeravtryck från ytor broms rotorer. När du helt har besprutas båda sidorna av lastbilen ordentligt, bör du ha använt en hel 16-oz. burk av broms spray.
10

Installera framhjulen och muttrarna, förrän du noggrant har kontrollerat och säkerställt att du har skärpt alla bromsok bultar ordentligt. Lyft trucken med ett 2-tons domkraft, ta sedan bort domkraften. Sänk Explorer till marken och dra hjulet muttrarna mellan 90 och 110 foot-pounds av vridmoment, med hjälp av en certifierad momentnyckel och hjulmutter uttag. Byt broms lock vätskebehållare, och stängde huven på Explorer.
11

omedelbart bege sig till förarsätet i Utforskaren. Utan att starta bilen alls, pumpa bromspedalen inte mindre än 15 gånger. Pumpa bromsarna när fordonet är avstängt kommer att säkerställa att bromsok expanderar och säten bromsbeläggen på rotorerna ordentligt. Fordonet är säker att använda endast efter att bromsarna har rätt pumpas upp och trumkassetten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58938.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.