Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man ändrar bromsbeläggen på en 1992 Dodge Dakota

Den 1992 Dodge Dakota har främre skivbromsklossar och bak trumbromsar. De främre bromsarna fungerar tre gånger hårdare än de bakre bromsarna, så de kommer att behöva bytas ut oftare. Medan broms rotorer ska alltid undersökas för scoring, spår eller rost gropar, är det ibland möjligt att bara byta ut bromsbeläggen (så länge bilen inte upplever en vibration eller pulsering när du bromsar.) Du behöver
hjulblock
Bromsvätska Baster
Jack skiftnyckel
domkraft
två pallbockar
Liten brytjärnet
6-tums C-clamp
Ratchet med en 3 /8-tums hex-head socket
Mekanik tråd (18 inches till 24 inches) katalog Stiff stålborste
antikärvningsmedel equipment shop trasor
Momentnyckel och Hylsnyckelsats
Bromsvätska
Visa fler instruktioner
1

Dra åt parkeringsbromsen till Dakota efter parkering på en plan, hård yta. Släpp huvfäste och sedan placera ett hjul block bakom en av de bakre däcken.
2

Öppna huven och ta bort hälften av bromsvätska från huvudcylindern i motorrummet med en bromsvätska baster . Kassera fluiden. Sätt tillbaka locket till huvudcylindern.
3

Lossa de främre muttrarna ett kvarts varv med klacken sidan av uttaget skiftnyckel.
4

Jack ett framhjul tillräckligt hög för att placera en pallbock under ramen järnväg eller lägre länkarm. Sänk domkraften så trucken stöds av stödbenet och upprepa sedan steg för den andra sidan.
5

Ta bort de lossade hjulmuttrar och hjul.
6

Ta bort den yttre klämman bromsklossfjädern från bromsoket genom att bända bort den med en liten bända verktyg. Var noga med att inte böja den om ersättande pad set inkluderar inte en ny.
7

Placera 6-tums C-klämman över bromsoket så toppen av klämkontakter det inombords bostäder av tjocklek och drivningen av klämkontakter fästplattan av den yttre dynan. Dra åt C-klämman för att komprimera kolven tills den sitter ordentligt inuti bromsoket husborrningen. Ta bort klämman.
8

bort den övre och undre bromsok bolt slide med en 3/8-tums hex-head socket och en spärrfunktion.
9

bort bromsok och stoppningselementet från rotorn och stödja bromsok till framvagnen med en längd av mekanik tråd så det inte dingla från gummi broms slang.
10

Bänd utombordaren pad bort av okhus med en liten bar och sedan dra fjäderklämmor för inombordsmotorer pad ur bromsok kolv. Installera de nya dynorna på tjocklek i motsatt sätt (inombords först och sedan utombords).
11

Rengör bromsok och knoge anliggande ytor (övre och undre) med en styv stålborste och applicera ett tunt päls av antikärvningsmedel till anliggningsytorna.
12

Placera bromsok och montering över rotorn och sedan rensa bort bromsok glidbultar med en trasa. Applicera ett tunt lager antikärvningsmedel till bilderna (inte gängade sektionen vid ändarna av bultarna). Rikta dem i bromsoket och dra dem till 25-fot pounds med momentnyckel och 3/8-tums hex-head socket.
13

Utför ersättare proceduren för den andra sidan och sedan ersätta hjul och dra åt muttrarna tätt till navet i lastbilen.
14

Höj Dakota tillbaka upp med domkraften tillräckligt hög för att utvinna en pallbock i taget och placera lastbilen tillbaka på marken.
15

Vridmoment de främre muttrarna med momentnyckel och uttag till 100 fot pounds i ett stjärnmönster.
16

Pump bromspedalen tills det känns fast, kontrollera huvudcylindern bromsvätskenivån och sedan lägga ny bromsvätska till toppen av reservoaren vid behov.
17

bort hjulet blocket, lossa parkeringsbromsen och sedan provköra Dakota.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57743.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.