Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter den bakre cylindern hjulbromsen på en 1999 Dodge Stratus

Dodge Stratus infördes 1995. De 1999 Dodge Stratus var tillgänglig med tre motoralternativ, en 2,0-liters rak fyrcylindrig, en 2,4-liters rak fyrcylindrig, och en 2,5-liters V-6. Den 1999 Stratus trumbromsar hjulcylinder kan gå illa med tiden, eller blåsa kolvpackningar grund alltför slitna bromsbackar. Den hjulcylinder är ansvarig för att driva bromsbackarna utåt på bromstrumman att skapa friktion att stoppa bilen. Byte av bakre bromsbackar krävs, och ersätta de bakre trummorna är starkt föreslås efter en brusten hjulcylinder. Saker du behöver
Liten flaska hävert
Däck järn
Jack
2-pallbockar
platt skruvmejsel
Gummiklubba
Drum bromsfjädern
verktygslåda 1 burk aerosol penetrerande sprej
nytt hjul cylindrar
Nya bromsbackar
Ny bromsvajer våren kit
Tänger
3/8-inch-drive ratchet
3/8-inch-drive Hylsnyckelsats
klämma Bromsslang eller nål näsa låstänger
1 pint DOT-3 eller högre lönegrad bromsvätska
Visa fler instruktioner
bak hjulcylinder Anvisningar för byte
1

Öppna huven på Stratus. Ta bromsvätska ur oljebehållaren med en liten flaska sifon, tills vätskan är ca 1/2 tum under "Full" märke. Detta kompenserar för tjockleken av de nya bromsdelarna som måste installeras för att slutföra detta projekt.
2

Lossa de bakre hjulmuttrar klack, med ett däck järn. Höj den bakre delen av Stratus med en domkraft. Placera domkraften under bakaxeln balken, ungefär en fot inåt bildar bakhjulen. Sänk Stratus på domkraften. Ta bort de bakre muttrarna helt. Ta bort drivhjulen från Stratus.
3

Ta bort den bakre bromstrumman från ena sidan av bilen, för hand. Om bromstrumman inte lossnar för hand, ta den lilla gummiproppen på baksidan av trumman broms fästplattan, med hjälp av en platt skruvmejsel. Sätt in skruvmejseln i hålet i fästplattan, och vrid "stjärnan" formade själv justeraren framåt för att släppa spänningen på de bakre bromsarna. Stjärnan monteras horisontellt på den framåtriktade bromsback. Avlägsna trumman för hand.
4

Ta jaget skaderegleraren aktivering våren från jaget justeranordning och bakåtvänd bromsback, med hjälp av en broms verktyg trumma krok. Avlägsna den övre returfjädern från mellan de två bromsbackarna, med kroken verktyget. Ta bort den nedre returfjäder. Ta bort bromsfjädrarna sko hållaren, med den cirkulära fjädern för att rotera fjädern locket. Passa fjäderhatten med den tillplattade änden av stiftet, som håller tappen med tummen på baksidan av fästplattan. Använd spetstång för att hålla stiftet i mitten av våren, om det behövs.
5

Avlägsna framåtvända bromsback från bromsaggregatet, med jaget justerare. Ta jaget justeranordning från skon, med kroken verktyget för att lossa den lilla fjädern mellan den främre skon och jaget justerare. Avlägsna bakåtvänd bromsback, och ta bort kabeln parkeringsbromsen från spaken. Denna modell har en permanent fastsatt bromshandtaget till den bakre bromsen skon. Försök inte att ta bort spaken och återanvända bromsvajer.
6

Fäst en klämma bromsledningen eller nål tång näsa på den flexibla broms slang, strax bakom ratten cylindern. Detta kommer att underlätta avluftning efter installationen. Avlägsna banjoskruven från bromsledningen, med en spärr och uttag. Ta bort de två fästbultarna från baksidan av hjulcylinder, med en spärr och uttag. Dra gamla hjulcylinder bort av bromsen fästplattan och kassera den. Spraya fästplattan grundligt med aerosol broms renare, ta bort all bromsvätska från fästplattan.
7

Montera det nya hjulet cylindern på bromsen fästplattan, och håll den med ena handen. Sätt i två nya bultar genom fästplattan, i den nya hjulcylinder för hand. Trä bultarna inåt ett par varv för att säkerställa att ingen korsgäng av bultarna. Dra åt bultarna till 97 tum-pounds, med en 3/8-inch-drive momentnyckel och uttag. Montera bromsledningen på den bakre av den nya hjulcylinder. Installera banjo bulten på bromsledningen, och dra den till 145 tum-pounds.
8

Dra kabeln parkeringsbromsen utåt med en tång för att montera spaken på kabeln. Montera de nya bromsbackar och hårdvara, genom att vända borttagning riktningar. Använd kroken verktyget och cirkulär verktyg för att hjälpa installationen. De framåtriktade skor är märkta "LH" och "RH" för att beteckna vilken sida av bilen de går på. Förarsidan är vänster, och passagerarsidan är den högra sidan av bilen i mekaniska termer. Montera justeraren på den nya främre skon med justeraren i helt främre läget.
9

Inspektera broms trumman före installationen. Om bromstrumman är kraftigt ärrad, urkärnade eller mättad i bromsvätska, byta bromstrumman. Mät öppningen på bromstrumman, med hjälp av ett måttband. Om öppningen på trumman är större än 7 7/8 inches, byt ut bromstrumman. Spraya gamla trumman ordentligt med broms renare om du planerar på att försöka återanvända den gamla trumman.
10

Upprepa steg 3 till 9 för att slutföra byte bromsvajer på den andra sidan av Stratus. Byt hjulcylindern på den andra sidan om det behövs. Installera en enda mutter hjul klack mot bromstrumman på varje sida av bilen för hand. Gå vidare till "Bleeding och Justera den bakre trumbromsar" i den här artikeln. Addera Blödning och Justera den bakre trumbromsar
11

Spray luftningsskruven med rost penetrant på gamla hjulcylinder, om du inte byta båda cylindrarna. Låt penetrerande sprayen för att ställa i minst 10 till 15 minuter. Gå till framsidan av Stratus, och fylla behållaren bromsvätska helt. Montera behållaren lock och lås den på plats för hand. Be din assistent att försiktigt sitta på förarsidan av Stratus, när den genomträngande sprayen har satt.
12

Placera ett uppsamlingskärl under trumman på sidan som du arbetar med. Instruera din assistent att bromspedalen till golvet i Stratus och håll den. Öppna luftningsskruven på en hjulcylinder, med en skiftnyckel. Låt de stora luftfickor fly cylinder för några sekunder, sedan åt bleeder ombonat igen. Instruera din assistent för att släppa upp bromspedalen, och låta den sträcka sig uppåt helt. Upprepa detta steg minst tre gånger på båda bakhjul cylindrarna. Kontrollera bromsvätskebehållaren och fyll på om det behövs.
13

Instruera din assistent att pumpa bromspedalen minst fem till sju gånger, eller tills bromspedalen blir mycket svårt att pressa. Berätta din assistent för att hålla sin fot på bromspedalen, när den färdas på golvet i Stratus. Berätta din assistent för att hålla pedalen i golvet. Öppna luftningsskruven att låta de mindre luftbubblor fortfarande i raden att fly tillsammans med den kontaminerade bromsvätska i avloppet pan. Stäng luftningsskruven med din skiftnyckel tills det är ordentligt.
14

Upprepa steg 3 i detta avsnitt minst tre gånger på båda sidor av bilen, eller tills en jämn ström av bromsvätska avvisas från den bakre delen av hjulcylinder. Ta den enda tappmuttem från båda sidor av bilen. Montera de bakre hjulen på Stratus när du har slutfört blödningen processen, och dra åt muttrarna ombonad med ett däck järn.
15

Snurra varje bakhjul för hand. Om hjulet snurrar bara ett helt varv, är bromsarna justeras ordentligt. Om hjulet snurrar mer än ett helt varv, då bromsarna är under justerade, och jaget justering behöver vridas bakåt. Installera proppar gummi damm tillbaka in stödplattorna på båda sidor av Stratus.
16

Höj den bakre delen av Stratus bort av domkraften. Ta läktaren underifrån bilen. Sänk Stratus till marken. Dra åt muttrarna med 95 foot-pounds, med en 1/2-inch-drive momentnyckel och hjulmutter uttag. Fortsätt till framsidan av Stratus och fylla bromsvätskebehållaren vid behov.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59337.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.