Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort den Pitman Arm på en 1998 F-150 Truck

Den styrsystemet i en 1998 Ford F-150 pickup använder en Pitman arm för att ansluta styrlänkaget till styrväxeln. Denna Pitman arm har en räfflad center som ligger i linje på splines på styrväxeln. Räfflorna på Pitman arm kan bära ner över tiden, och när de gör det, kommer styrningen inte fungerar korrekt. För att åtgärda problemet måste du ta bort Pitman arm från Ford och sedan kan du bestämma om Pitman arm behöver bytas eller om problemet är någon annanstans i systemet. Saker du behöver
1/2-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
Paint markör
Pitman arm avdragare
Spetstång
Visa fler instruktioner
1

Park Ford på ett plant underlag och kontrollera att framhjulen är riktade rakt framåt. Vrid ratten tills den låses på plats.
2

Crawl under Ford och hitta Pitman arm, vilket är en vinklad bar som går mellan styrlänkaget och styrväxeln som är monterad på ram. Markera en linje som går från Pitman arm till styrväxeln med färgen markör så att du kan referera till den senare om du byter arm.
3

Ta ut sprinten på bollen gemensam ansluter Pitman arm till styrlänkaget använder nål-tång. Unbolt Pitman arm från styrlänkaget med 1/2-tums Ratchet och uttag.
4

Lossa bulten på styrväxeln ansluter Pitman arm till lådan med 1/2-tums Ratchet och uttag. Fäst Pitman arm avdragare runt Pitman arm så den gängade axeln på avdragaren linjer upp med rafflade änden av styrväxeln.
5

Dra avdragaren med 1/2-tums Ratchet och uttag tills Pitman arm drar ut på styrväxeln. Ta Pitman arm ur avdragaren och ut från undersidan av trucken. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61429.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.