Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur du ändrar Skruvfjädrar på en 1982 Chevy C10

De spiralfjädrar på främre hjulupphängningen med en 1982 Chevrolet C10 pickup är utformad för att stödja vikten av fordonet. Dessa fjädrar bestämmer också rida fordonets höjd. Med tiden kan dessa fjädrar sag, vilket orsakar att lastbilen att vara lägre än vad som önskas i den främre, eller kanske bara på ena sidan. Alternativt kanske du vill sänka eller lyfta din C10 pickup, som skulle behöva bytas ut fjädrarna med nya modeller. I båda fallen måste du byta fjädrarna, vilket bör ta ca 3 timmar att göra. Saker du behöver
Jack
Jack står
Däck järn
Sprint avdragare
skiftnyckel set
Hammer
24-tums brytjärnet
Replacement sprinten pin
ersätter spiralfjädern
Visa fler instruktioner
1

i parkeringsbromsen på C10. Lyft fram med domkraft och lägg läktarna under ramen. Sänk domkraften så att C10 är på läktaren. Ta bort de främre hjulen med däcket järn.
2

Placera domkraften under den nedre styrarmen och lyft upp den tillräckligt för att kontakta botten av den undre länkarm. Remvoe sprinten i nedre kulleden med sprinten avdragaren och skruva isär kulleden från den nedre styrarmen. Strike sidan av spindeln med hammaren och lyft av spindeln hos den nedre kontrollarmen.
3

Sänk långsamt ned jack för att frigöra spänningar på spiralfjädern, sedan bända spiralfjädern ur den främre hjulupphängningen med spett. Sätt in den nya spiralfjädern i spolen fickan, lyft sedan upp den nedre länkarmen med domkraften.
4

Montera spindeln på den nedre länkarmen med kulleden muttern och en skiftnyckel . Installera en ny saxpinne.
5

tillbaka framhjulen med däck järn. Sänk C10 av domkraften står med domkraften.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61164.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.