Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Felsökning av en 5,0 motor i en Ford Mustang

Starta och tomgång problem är bland de vanligaste frågorna med bilmotorer. Den 5,0 liters Ford, som finns i pre-1996 Mustangs, är inget undantag. Felsökning orsaken till sådana problem som grundar sig på specifika symtom snabbt identifierar källan och dikterar tillvägagångssättet behövs för att reparera. Saker du behöver
Batteriladdare
tändstift skiftnyckel
Stålborste
Visa fler instruktioner
1

Inspektera batteripolerna och inlägg för korrosion eller lösa anslutningar när motorn inte startar. Ta bort klämmorna från batteripolerna och rengör båda med en stålborste. En beläggning av lite olja på terminalerna och inlägg före återmontering kommer att bidra till att förhindra framtida korrosion.
2

Kontrollera batteriladdningen med en batteritestare eller laddaren om motorn inte slås över. Ett vanligt symptom på en låg batteriladdning låter som motorn drar när tändningen är inkopplad. Utfrågning ett knackande ljud samtidigt som man försöker starta motorn är också en indikation på en låg batteriladdning eller dålig batteritid till terminal anslutning.
3

Kontrollera motorn för vakuum läckage när motorn går på tomgång oregelbundet, eller omedelbart dör efter uppstart. Du åt mångfaldiga intaget bultarna och inspektera dammsugarslangen-end-anslutningar. Spruckna slangar eller kopplingar kan indikera en läckande vakuumslang. Byt slangar och rör som verkar vara ruttna.
4

Ta bort luftfiltret och byt ut den om den är smutsig. Ett igensatt luftfilter kan tillåta en motor att börja från början, men kommer inte att tillåta ett tillräckligt flöde av luft till motorn för att understödja förbränning. För att testa detta tillstånd, ta bort luftfiltret och starta motorn en kort stund. Om motorn går på tomgång smidigare med den borttagna filtret, är ett nytt luftfilter behövs.
5

Undersök tändstiftet sladdar och skick tändstift när motorn är grov igång. Även ett relativt nytt tändstift kommer emellanåt att misslyckas. Ta bort varje kontakt en i taget och på nytt kontrollera gapet. Leta efter nedsmutsning eller brända fläckar indikerar en felaktig plugg. Byt tändkablarna när de visas spröda eller hudsprickor.
6

Dra fördelarlocket och noga undersöka det för sprickor eller överdrivet slitage. En motor kommer vev normalt med en trasig distributör, men kommer inte att skjuta för att starta. Byt fördelarlocket och rotorn med nya om tecken på kol-liknande uppbyggnad är uppenbara.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60548.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.