Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man fixar de trumbromsar på en VW

Trum broms är en typ av bromssystem där bromsbeläggen och skor ligger inom ett trumhuset som roterar med hjulet som det visar. Trumbromsar är några av de äldsta bromskonstruktion, med undantag av bromsarna handspak som används i de tidigaste bilar. Många bilar använder fortfarande trumbromsar idag. Volkswagen, till exempel, använder trumbromsar på bakaxeln för många bilar, bland annat Jetta och Beetle. Dessa bromsar småningom har det tjänat ut och behöver reparationer. Lyckligtvis, om fastställande av trumbromsar på en VW är en rättfram procedur om du har erfarenhet av bilverkstäder och de rätta verktygen. Saker du behöver
rörtång
Jack
2 Jack står
Gummiklubba
Spring Tool Review bromsback borttagningsverktyg
Visa fler instruktioner

1

Placera bilen på ett bra ställe att arbeta. Park VW på en plan, jämn yta med gott om utrymme att arbeta. Engagera parkering paus innan du lämnar bilen.
2

Ta bort navkapslar eller hjulsidor från båda de bakre däcken på din VW. Använd en rörtång för att bryta alla muttrarna gratis på varje bakhjul. Den behöver inte tas bort, men bör få 1/4-turn moturs för att se till att de kan lätt tas bort när bilen är upplyft.
3

Höj den bakre änden av fordonet. Använd domkraften som lagras i stammen av VW. Placera den under en av nypa svetsar på ramen. Använd domkraften handtaget att stänga av uttaget, att lyfta fordon. Höj det något högre än önskad höjd, sedan placera pallbockar under bakaxeln, nära varje däck. Sänk domkraften på pallbockar och tillåta dem att stödja vikten på bilen.
4

Använd rörtång till slut att ta bort alla muttrarna från bakhjulen. Ställ åt muttrarna åt sidan för återanvändning vid slutet av projektet. Skjut hjulen bort av navet och placera dem åt sidan. Du har nu direkt tillgång till trumbromsar på varje sida av fordonet.
5

Ta trumman bort från hjulnavet för att få tillgång till bromsbelägg och skor. Inspektera trumman för tecken på rost eller korrosion innan du tar bort den. Om någon är närvarande, ge trumman några lätta slag med en hammare eller gummiklubba innan du tar bort den. Trumman ska helt enkelt lyfta bort från navet.
6

Ta bromsfjädern från varje broms. Bifoga en fjäder verktyg till ändarna av fjädern. Använd verktyget för att komprimera och koppla bort fjädern så att den kan tas bort med skador.
7

Bifoga en broms verktyg sko borttagning till bromsens fjäderhållaren, där bromsfjädern avlägsnades. Tryck ordentligt i fjäderhållaren med verktyget och vrid den moturs för att ta bort bromsen skon. Sätt den nya bromsback på plats och lås fast den genom att vrida bromsen skon verktyget medurs.
8

Sätt bromsfjädern tillbaka i position. Fjädern bör ändå komprimeras inuti fjädern borttagningsverktyg. Använd verktyget för att sakta dekomprimera fjädern tills den är öppen bred nog att klämma på fjäderhållaren.
9

tillbaka bromstrumman sin ståndpunkt att täcka bromsaggregatet. Trumman ska lätt glida rätt på plats.
10

Sätt tillbaka hjulen på fordonet. Byt ut muttrarna i hålen och dra åt dem så mycket som möjligt för hand.
11

Höj domkraften ett varv så att bilen kommer att lyfta bort av domkraften. Avlägsna domkraften och sedan sänka uttaget hela vägen ner.
12

Använd rörtång för att dra åt muttrarna helt. Detta måste göras efter att bilen är på marken så att vikten av VW kommer att hindra hjulet från att vända när du drar åt. Byt navkapslar eller hjulsidor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59139.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.