Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort en Saturn Ion bakbroms Drum

Det finns ett par scenarier som kan göra att ta bort den bakre bromstrumman på en Saturn Ion något förbryllande. Den Ion trumma är inte ett lager-held församling som är bultad till bakre spindeln, det kallas en "knock-off" trumma, och trots detta smeknamn, det är ofta fastnat på bakre parning leden i axeln. Skorna nedanför trumman kan också hänga upp trumman. Tanken är naturligtvis är att avlägsna trumman med framgång utan att skada trumman, skorna, hårdvaran eller navet av axeln. Saker du behöver
Hjulmutter borttagningsverktyg
Bil jack
stödbenet (s) katalog Smörjmedelsspray
kulhammare
Spårskruvmejsel
Brake verktyg sked justering

Visa fler instruktioner
1

gäller inte parkeringsbromsen eller du kommer inte att kunna ta bort de bakre trummor på Saturn Ion. (En av de bakre skorna är fäst parkeringsbromsen kabeln och aktiveras när du handbromsen.)
2

Lossa de bakre hjulmuttrarna med hjulet verktyget mutter borttagning medföljer Vägassistans kit i Saturn Ion. Bara vrid hjulmuttrarna 1/4 varv.
3

Använd domkraften för att lyfta Ion på en plan, hård yta. Vila Ion på en pallbock på ett säkert och tryggt sätt. (Se bruksanvisningen för säkra stödpunkter när du lyfter Ion.)
4

Finish bort muttrarna och ta bort hjulen.
5

Försök att dra trumman ihop den bakre navflänsen. Om det inte lossnar, spraya smörjande spraya mellan leden där hålet i mitten av trumman kompisar till navflänsen. Tillåt flera minuter för den smörjande spray att penetrera.
6

Strike ansiktet hos trumman (inte kant) med en kulhammare kraftigt. I de flesta fall kommer detta att separera trumman från navet, men det kan ta flera whacks. Vrid trumman om ett kvarts varv mellan strejker och vara noga med att inte träffa lug dubbar. När trumman är separerad från navflänsen, försök att dra bort det igen. Om det wiggles men ändå inte kommer att lossna, gå vidare till steg 7.
7

Lokalisera gummiplugg på fästplattan för trumaggregatet. Ta bort det genom att bända loss den med en skruvmejsel. Tappa inte bort denna plug - du behöver byta ut den när du är redo att montera bromsarna
8

Stick in en spårskruvmejsel i bromsen justerande porten och tryck på självjusterande fäste. bort från stjärnhjulet justeringsanordningen. Använd bromsen verktyget sked justering för att stänga av malteserhjulet justeraren i en riktning. Vrid ratten fyra eller fem gånger för att se om trumman blir stramare eller lösare. Om det blir hårdare, vända riktning stjärnhjulets och anteckna vilken riktning som är. (Du måste justera bromsbackarna säkerhetskopiera när du byter trumma.)
9

Fortsätt att vrida stjärnhjul hela vägen ner tills den bottnar inuti sig själv, eller låter dig ta bort trumman från flänsen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57574.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.