Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man reparerar frambromsarna på en Dodge Ram

Byta skivbromsklossar och ta bort rotorerna för resurfacing på en Dodge Ram pickup är två relativt enkla jobb, men de kräver en viss grundläggande mekaniska kunskaper. Generellt är bromsoken inte demonteras under denna process - endast förflyttas ur vägen för att tillåta rotorn som skall avlägsnas och dynorna som skall ersättas. Resurfacing rotorerna alltid rekommenderas som en del av denna process. De flesta större bildelar butiker har utrustning för att slutföra jobbet. Saker du behöver
Jack
Jack står
Stoppklossar
rörtång
skiftnycklar
Hylsnyckelsats
Allen skiftnycklar
platt skruvmejsel
Stor C- klämma
pads Ersättningsbromsbelägg
smörjfett
Visa fler instruktioner
1

Park Dodge pickup på ett fast, plant underlag. Blockera drivhjul med stoppklossar eller trä blocks.to förhindra oavsiktlig rörelse hos fordonet. Använd en rörtång för att lossa, men ta inte bort, de främre hjulmuttrarna klacken. Tvåhjulsdrift lastbilar kan lyftas med en domkraft placerad under den nedre länkarm. Fyrhjulsdrivna modellerna kan lyftas med domkraft placerad under våren på axeln. Lyft ena sidan av lastbilen, sätter en pallbock under den nedre länkarm sedan sänka bilen på stödbenet. Upprepa detta för det motsatta hjulet. När fordonet är säkert på pallbockar, använd rörtång att helt ta bort muttrarna och lyft försiktigt hjulen av och ställ dem åt sidan.
2

Lossa de två insexskruvarna som håller fast bromsok Lyft sedan bort rotorn. Låt inte bromsoket hänga med slangen, fäst den vid fjädring med en bit ståltråd. Avlägsna bromsrotor om det finns några tecken på slitage eller om någon broms ryser noterades vid körning. Rotorn kan ha clips installerat över sina hjulbultar, dessa är enkla att ta bort. Ta rotorn till en kvalificerad verkstad för att få det återuppstått om det behövs. Addera 3

bort den yttre dynan från oket genom att bända klippen fria från oket med en platt skruvmejsel. Den inre dynan hålls på plats av en fjäderklämma och kan lätt bändas ut med skruvmejseln. När väl den inre dynan har avlägsnats, använda en stor C-klämma för att komprimera kolven. Detta kommer att tillåta bromsoket installeras efter dynorna har ersatts. De nya dynor kan installeras genom att helt enkelt vända stegen för borttagning.
4

Smörj ytan av bultar och ställ dem åt sidan. Skjut försiktigt bromskaliperenheten över rotorn och rikta in hål för montering med fästen. Sätt de nyligen smorda insexskruvar som används för att fästa bromskaliperenheten dra åt dem.
5

Montera hjulen då kan dra åt muttrarna med rörtång. Kontrollera bromsvätskenivån på behållaren för att kontrollera tillräckligt med vätska är närvarande. De lägsta och högsta nivåer är markerade på behållaren. Om ytterligare bromsvätska behövs, använd endast den typ som anges på behållaren lock. Starta trucken och pumpa bromsarna tills bromspedalen känns fast.
6

Lyft ena sidan av fordonet upp och ta bort stödbenet. Sänk bilen till marken med domkraften. Upprepa för den andra sidan av fordonet. Dra åt muttrarna för att säkerställa att hjulen sitter fast ordentligt. Ta bort block från bakhjulen. Flytta bilen i växel och flytta bilen något med bromsarna används för att verifiera korrekt bromsverkan. Om det finns någon indikation på ett problem, kör inte bilen förrän bromsen installationen inspekteras för att säkerställa korrekt installation bromskloss.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58545.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.