Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter Bromsbelägg bak på en Buick LeSabre

En viktig säkerhetsfunktion för din Buick LeSabre är bromssystemet. Underhålla bromssystem är en viktig uppgift som en bil ägare, eftersom underlåtenhet att göra detta kan leda till skada eller värre för dig själv eller andra. Byta den bakre trumbromsar på din LeSabre är en uppgift som du kan göra själv på bara några timmar med rätt verktyg och kunskap. Saker du behöver
rörtång
Jack
Jack står
platt skruvmejsel
Broms tvätta
Skyddsglasögon
Gloves
Bromsfjäder
borttagningsverktyg Tänger
Parkeringsbroms kabel borttagningsverktyg
bromsfett
Bromsbelägg
Visa fler instruktioner
1

Parkera LeSabre på plan mark. Kontrollera att handbromsen är på och att bilen är i "parken".
2

Lossa muttrarna på de bakre däcken så att du inte kommer att behöva tillämpa en hel del kraft för att ta bort dem när bilen är upp på pallbockar.
3

Jack upp den bakre delen av bilen och placera en pallbock under den yttre ramen på bilen på varje sida. Titta i din instruktionsbok för den exakta positionen. Sakta sänker bilen på pallbockar.
4

Lossa och ta bort muttrarna från bakhjulen, ta sedan bort dem. Från denna punkt, arbeta på bromsarna en sida i taget.
5

bort bromstrumman från hjulnavet. Om det inte kommer att glida av, måste du dra bromsbackarna. För att dra bromsbackarna, ta bort den rektangulära gummiproppen från baksidan av bromsen, vrid sedan drevet inuti trumman med en platt skruvmejsel. Använd en uppåtgående rörelse och hålla vrida drevet tills trumman lossnar.
6

Rengör trumman med broms tvätt. Bromsen damm kan innehålla asbest, så gummihandskar och skyddsglasögon och undvik att göra direkt kontakt med broms tvätt och bromsdamm.
7

Koppla skon självjusterande fjädrar från stiftet i toppen av broms med bromsfjädern borttagningsverktyg, använd sedan verktyget för att ta bort fjädrarna längst ned bromsen.
8

Lokalisera automatisk justering på fliken och lyft upp det med en tång och en skruvmejsel och koppla ur automatisk justering kabel. Den automatiska justeraren flik är en liten metall flik längst ner på hjulnavet.
9

Ta bort den primära bromsning skon från hjulnavet (det bör vara helt frånkopplad), sedan bort reservbromsning sko från parkeringsbromsen kabeln och ta bort den.
10

Tvätta hjulnavet med broms tvätta, ta samma försiktighetsåtgärder som du gjorde i steg 6.
11

Applicera bromsfett till de områden i hjulnavet där den kommer i kontakt med bromsbackarna.
12

Skjut nya bromsbelägg till samma position där de gamla kuddar var belägna.

13

Re-montera bromsen, vända den process som du använde för att ta isär den. Upprepa denna process för bromsarna på den andra sidan.
14

Placera däcken tillbaka på naven och skruva muttrarna på plats. Dra inte åt muttrarna hela vägen, bara använda tillräcklig kraft så att du möter motstånd när du vrider rörtång upp
15

Jack bilen och ta bort domkraften.. Sakta sänka LeSabre till marken och dra åt alla muttrarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58306.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.