Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur för att lufta ut av en huvudcylinder

Varje gång du arbetar på bilens bromssystem, måste du ta bort all luft i systemet så att bromsarna fungerar. Detta gäller särskilt om du har tagit bort och återinstallerar cylindern broms master. Blödning huvudcylindern görs i två delar. Du måste "bänk blöda" det före installationen och sedan blöda igen när den är på plats i fordonet. Saker du behöver
bromshuvudcylindern
Vise
Huvudcylinder bleeder rör
stjärnskruvmejsel
Gummiproppar
Flare-skiftnyckel
Assistant
Show Fler Instruktioner
1

Placera huvudcylindern inom ett skruvstäd och klämma käftarna på huvudcylindern s monteringsfläns att hålla det. Anslut ett par avluftningsskruvarna rör som går från utloppsportarna på sidan av cylindern till reservoaren ovanpå. Fyll cylindern med rätt typ av bromsvätska för ditt fordon.
2

Tryck kolvarna på cylindern långsamt för att driva ut luften i behållaren. Använd en stjärnskruvmejsel eller liknande verktyg och leta efter bubblor i behållaren när du trycker. Släpp kolvarna och fortsätter att trycka på och släppa tills du ser inga fler luftbubblor i behållaren.
3

Ta bleeder röret från ett utlopp och snabbt plugg som port med en gummiplugg att förhindra fluiden från att fly. Upprepa detta med den andra utloppsporten och sedan ta bort avluftningsskruvarna rören från reservoaren
4

Installera huvudcylindern i fordonet. Placera den över nitar på bromsen booster med en ny packning och dra åt muttrarna för hand. Ta bort varje kontakt ur uttaget porten en i taget och snabbt ersätta det med rätt bromsledningen. Dra cylinderns monteringsmuttrarna med en skiftnyckel och se till att cylindern är arkiverat med rätt mängd vätska.
5

Lufta ur bromsledningarna på cylindern. Har en assistent tryck på bromspedalen medan du lossar kopplingen ansluter en bromsledningen till cylindern. Dra åt kopplingen när det inte finns några luftbubblor fly, sedan upprepa för andra bromsledningen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57353.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.