Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Amp Batteri Kabel Tips

När routing eller anslutning batterikablarna, gör det på rätt sätt kommer att ge år av problemfri drift. Gör det på fel sätt kommer att leda till huvudvärk snabbt. En mängd saker kan gå fel, från tråd skavning till brytströmmen flöde. Genom att planera och tänka först, är du säker på att jobbet är gjort på rätt sätt. Batterikabel ändhylsor

Byta batteri terminaler är ett enkelt jobb, men vissa saker måste göras först. Koppla ur marken, eller negativ, kabel först och den positiva sekund. Först efter båda terminalerna kopplas bort bör du byta ut kabeländar. Skär den gamla kabeln slutar utanför tråden, med stora avbitare, så nära slutet som möjligt. Skala av 1 centimeter av isoleringen från ledningarna. Ny slutar oftast har två små skruvar, som håller en rem. Placera avskalade kabeln i den nya änden, under bältet, och dra fast bultarna ordentligt, med hjälp av lämplig storlek skiftnyckel. Försök inte att byta ut en kabel till den andra terminalen fortfarande är ansluten till batteriet. Risken för elchock är bra om du lämnar en terminal fortfarande är ansluten. Efter slutänden byte, rengöra batteripolerna innan påförande av nya terminalen ändarna på stolparna.
Kabel Säkra
p Om du routing i en ny kabel, se kabeln inte skramlar inte runt. Om det gnids upp mot en yta, kommer den konstanta fram och tillbaka rörelse leda till att isoleringen att nötas sönder. Om integritet isoleringen äventyras, kan en kortslutning tillstånd utvecklas, vilket orsakar gnistbildning. Detta är ett allvarligt problem, eftersom överslag kan starta bränder. Använd plast buntband eller remmar för att förhindra att kabeln skramla runt.
Kabeldragning

Försök alltid att dirigera dina kablar på det mest effektiva konfigurationen. Till exempel skulle du rutten inte kablarna direkt över en varm motor eller en rinnande fläktrem. Dra kabeln så att den är ur vägen och ordentligt fastsatt med elektriska remmar så att den inte lossnar.
Tillåt Slack

aldrig rutt eller placera dina kablar för tight. Låt ett litet rum i kabellängd för slack. En stram kabel leder till intern kabelbrott. Genom att låta lite slack, har batteriet utrymme att röra lite, och kablarna kommer inte vara spänd stress.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61578.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.