Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Så ändrar bromsarna på en Explorer

Byta bromsarna på en Explorer tar lite flit och hårt arbete. Det är bäst om du kan hitta bromsar som är likvärdig med den ursprungliga. Den metall som används i de ursprungliga bromsbelägg är utformade för att avleda värme vid en fast hastighet, beroende på vilken typ av rötor, det kan vara enkel eller dubbel rötor avluftades. För lite metal orsakar rotor skevhet och för mycket orsakar överdriven skrikande. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
En uppsättning 3/8-tums enhet uttag
3/8-tums spärrnyckel
rörtång
Flera skiftnycklar
Skruvmejsel
Bromsvätska
Visa fler instruktioner
1

Grab golvet jack och höja fordonet på sina montrar. Ta bort framhjulen och öppna luftningsskruven innanför bromsok. Detta är en 8mm eller 10mm bult med ett hål som tillåter vätska att fly.
2

Sprid bromsbeläggen isär och komprimera bromsok kolven tillbaka till sitt hål. Detta är accomplised genom att sätta en skruvmejsel mellan dynan och rotorn och dra sedan utåt. Detta tvingar dynan att trycka in kolven och fortsätta trycka tills det tar stopp. Stäng och dra åt din luftskruv.
3

Ta bort de två skruvarna som går genom bromsok, ta sedan bort bromsoket. Låt det inte hänga med sin slang, hänga upp eller ställa in på lägre länkarm
4

bort bromsklossarna.. Var noga med att fjädrarna som håller dynan tätt inte flytta. Detta är vad som orsakar pipande ljud.
5

installera din nya bromsbelägg. Ligg ner dem och tillämpa anti-squeal förening som kommer med dem och låta 10 minuter att sätta upp. Montera de nya beläggen mellan fjädrarna inuti fästet.
6

Installera tjocklek på toppen av bromsbeläggen. Använd två genomgående bultarna och fäst. Placera hjulen igen och sänka bilen från domkraften.
7

Kontrollera och fylla bromsvätska vid behov. Starta bilen och pumpa bromspedalen långsamt tills bromsarna har readjudsted och återupprättas i läge. Det kan ta många pumpar på pedalen för att få kolven ut och att fästa elektroderna till rotorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58684.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.