Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

En man Broms Utluftningsventil Instruktioner

Bromssystemet i de flesta fordon drivs hydrauliskt. När bromspedalen trycks, är vätska pressas genom bromsledningar på varje hjul. Bromsvätska kan inte komprimeras, men luftbubblor i systemet kan. Luft i bromssystemet kan göra bromspedalen känns svampig, och i vissa fall pedalen kan gå hela vägen till golvet. När en broms tjänsten utförs, kan luft komma in i systemet och det kan vara nödvändigt att blöda luftbubblor från systemet. Luftning av bromssystemet är normalt en två-person jobb, men med rätt verktyg du kan utföra denna uppgift ensam. Saker du behöver
Hydraulisk eller sax domkraft
4 pallbockar
rörtång
Bromsvätska One-man broms luftnings kit
Wrench in
Visa mer Instruktioner
1

Hissa upp fordonets front med en hydraulisk eller sax domkraft och Jacks Place står under varje bildruta järnväg. Sänk domkraften så att vikten av fordonets front stöds av läktaren och hjulen är upplyfta från marken. Höj och stödja den bakre delen av fordonet på samma sätt. Avlägsna hjulet muttrarna med en rörtång och sedan ta bort hjulen.
2

Öppna huven och ta bort locket från bromshuvudcylindern reservoar, som vanligtvis ligger i närheten av brandväggen på förarsidan av motorrummet. Fyll behållaren med bromsvätska så att nivån är vid fullt varumärket om det är nödvändigt. Kontrollera nivån regelbundet under detta förfarande och hålla reservoaren fulla behov.
3

Leta montering broms bleeder på hjulet längst bort från huvudcylindern, vilket är vanligt passagerarsidan bakhjulet . Kontrollera bromsoket för montering plats för skivbroms-utrustade fordon och bromscylindern för fordon med trumbromsar. Ta bort kopplingen med en liten skiftnyckel och rengöra den med en trasa. Byt passande fingrarna.
4

Skjut den långa klar plast slangen på montering av locket på en man bromsen bleeder tills den sitter ordentligt. Lossa, men ta inte bort, montering broms bleeder från ovanstående steg ett helt varv. Skjut den andra änden av slangen på bromsen bleeder montering.
5

Titta på klar plast slangen när man pumpar på bromspedalen långsamt flera gånger för att pressa ut luften och gamla vätskan från bromsledningarna. Sluta pumpa pedalen när du inte längre observera luftbubblor i slangen. Dra slangen från bleeder montering. Dra åt förskruvningen med en liten skiftnyckel.
6

Lufta de andra hjulen på samma sätt, som slutar med hjulet närmast huvudcylindern under huven. Toppa huvudcylindern med bromsvätska och sätt på locket. Stäng huven.
7

Ersätt alla hjulen och dra åt muttrarna. Höj fordonets front med domkraften används i steg ett och ta bort domkraften. Avlägsna domkraften från fordonets bakre del på samma sätt. Dra åt alla muttrarna när bilen står på marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58305.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.