Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Återskapa en AX15 Transmission

Den AX15 är en femstegad växellåda byggd av Aisin-Warner för Jeep, med början 1987. Överföringen är inte längre i produktion, men Aisin-Warner fortsätter att producera ombyggnaden kit och delar för att reparera den. Ombyggnadssatsen levereras med alla delar av transmissionen som måste ersättas. De återstående delarna kan rengöras och åter in i AX15 under monteringen. Med dagens mått är växellådan en enkel design, men du behöver fortfarande en hel del mekanisk skicklighet och transmission kunskap för att bygga denna drivlina. Saker du behöver
Ratchet och Hylsnyckelsats
Wrench set
Skruvmejselsats
Plier set - inklusive låsringen tång
AX15 Ombyggnadssats
Jack med överföring vagga
transmissionsolja
Rags
dräneringskärlet
Fyra pallbockar
Visa fler instruktioner
1

Jack upp ena sidan av Jeep, med däcket domkraft som kom med fordonet. Ramen av Jeep måste vara tillräckligt hög för att ställa en pallbock under detta hörn av fordonet. Höj framsidan av Jeep först, och sedan flytta till baksidan av fordonet, tills alla fyra hjulen är upplyfta från marken. Utrymmet mellan sändning och marken skall vara tillräckligt för att släppa överföringen, när den tas bort.
2

Töm transmissionsolja, efter placering dräneringstråget under dräneringshål. Använd din Ratchet och uttag för att ta bort pluggen och låt all transmissionsolja rinna i pannan. Vänta tills transmissionsolja avslutas droppar från dräneringshålet, innan du fortsätter till nästa steg.
3

Rest den hydrauliska domkraft och transmission vaggan under sändningen. Höj domkraften och hållaren tills den sitter tätt mot botten av transmissionen. Detta säkerställer att överföringen inte kommer att falla när du skruva isär komponenten.
4

bort drivaxeln bultarna genom att ta bort kopplingsbultarna. Jeep är en fyrhjulsdriven och har drivaxlar som kör till de främre och bakre hjulen. När axlarna tas bort, börja ta bort de fem-växlad låsmutter och växelspaksknopp från växelspakar i överföringen. Ta kopplingshuset, alla hastighetsmätare kablar, slangar vakuum och andra komponenter som ansluter till huvudramen av transmissionen. De sista bultarna som måste tas bort är främsta överföring bultar som ansluter komponenten till motorn.
5

Sänk överföringshastigheten Efter att alla bultarna. Den hyrdraulic jack har en release skruven på sidan av verktyget. Vrid långsamt Lossa skruven tills överföringen börjar sakta droppa från Jeep. Skjut AX15 underifrån Jeep, och placera den på en plats där du kan få tillgång till de interna komponenterna i kraftöverföringen.
6

Ta bort alla interna komponenter, en i taget. Lay komponenterna i en linje, och hålla dem i ordning jämfört med demontering. Detta kommer att hjälpa dig att komma ihåg vilken ordning varje del går tillbaka till AX15.
7

Rengör insidan av transmissionen kroppen med en trasa. Grime och grus tenderar att hålla sig till sidorna av växellådshuset. Skrapa denna smuts och skräp från insidan av höljet, och torka det igen för att ta bort allt skräp.
8

ihop de inre komponenterna i reserven ordning jämfört med demontering. Byt ut de gamla delarna med de nya delarna som kom i AX15 ombyggnadssats. Detta kommer att omfatta några växlar, lager, packningar och tätningar. Torka varje gammal del som sätts tillbaka in i transmissionen. Se till att du drar åt varje del på plats, innan du sätter in nästa interna komponenter.
9

Installera AX15 överföringen sker i omvänd ordningsföljd. När du har säkrat överföringen tillbaka på plats, fyll växellådan med vätska. Kontrollera att inga läckor innan du tar bort pallbockar och sänka hjulen tillbaka till marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/62255.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.