Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Instruktioner för att byta bromsbackarna på en 2003 KIA

Kia Motors har byggt upp ett rykte för billiga bilar. För att framgångsrikt konkurrera i den lägre delen av marknaden Kia fordon innehåller ofta kostnadsbesparande teknik. Som ett exempel, många Kia-modeller använder sig av trumbromsar på bakhjulen. Även vanligtvis mindre effektiva än skivbromsar, trumbromsar är billigare, och i det bakre läget att de inte på allvar äventyrar övergripande bromsprestanda. Ägare av fordon med bakre trumbromsar kommer att gynnas av att förstå hur de ska servas. Saker du behöver
Lug nut skiftnyckel
Bil jack
Pallbockar
skiftnycklar
hammare eller klubba
Skruvmejslar
Tänger
Broms fett
rengöringsvätska spraya
Metal dropplådan
Wire Rags pensel
Drum mikrometer eller stora Skjutmått
Visa fler instruktioner
1

Lossa muttrarna på båda bakhjulen med en klack skiftnyckel. Höj den bakre änden av fordonet och stödja den ordentligt med pallbockar på båda sidor. Ta bort drivhjulen.
2

Lossa trummor på båda bakhjulen. Faten kommer att hållas på två eller fyra bultar beroende på modell. Dra trumman rakt av navet. Om trumman har fastnat kan det kapade av genom gängning två 8 mm stöttning bultar i hålen i trumman och jämnt åtdragning båda bultarna att jack trumman utanför navaggregatet. Tre


Ta den övre returfjädern genom att ta tag i änden av fjädern fast med tång och dra loss fjädern slutet av bromsbackarna. Haka den andra änden och ställ fjädern åt sidan. På modeller med en justerbar mekanism, lossa fjädern justerdonsarmen genom att greppa fjäderänden fast med tång och haka av den från justerdonsarmen. Haka den andra änden och ställ fjädern åt sidan. Ta bort den nedre returfjäder på samma sätt.
4

På modeller med en justerbar mekanism, vrid inställningsratten medurs för att lindra den lägre spänningen returfjädern på bromsbackarna. Avlägsna inställningsratten genom att skjuta ut från mellan de båda bromsbackarna.
5

Ta bort de två nedhållande stiften som håller varje sko på fästplattan. På modeller med håll ned klämmor, dra klippen bort med en tång och sedan trycka ut pinnarna genom fästplattan. För andra modeller använder en insexnyckel eller stor skruvmejsel för att vrida varje stift medurs tills tangenterna på stiftet slutar linje med spåren i hold-down stift klipp och sedan dra ut pinnarna. Dra fasthållaren klipp ut med en tång.
6

Ta bort den primära bromsen skon, dra sedan ut den sekundära enheten bromsvajer. Koppla bort kabeln parkeringsbromsen från sekundära skon genom att ta bort spärren från kabeländen och sedan glider kabeln från skon. Använd en stor skruvmejsel för att sprida manöverspaken stoppbygeln, sedan ta tag i klippet med en tång och dra av den. Slip manöverspaken avaktivera sekundär bromsskon.
7

Kontrollera innerdiameter bromstrummans på flera punkter med hjälp av en trumma mikrometer. Diametern bör vara densamma i alla riktningar, vilket indikerar att trumman är rund. Kontrollera den inre ytan av trumman för eventuella djupa skåror, sprickor eller glaserade fläckar. Jämför trumdiametern med tillverkarens specifikationer. Byt trumma om diametern överstiger det angivna högsta, eller om den är sprucken eller totalförstörd.
8

Rengör fästplattan och alla borttagna komponenter bromsar med broms rengöringsvätska. Spraya alla delar frikostigt med vätskan och använd trasor för att torka dem. Använd en kastrull metall dropp för att fånga överflödig vätska och kassera den använda vätskan i enlighet med lokala föreskrifter.
9

Skruva halvor inställningsratten, om tillämpligt, och rengör gängorna med broms rengöring vätska. Smörj gängorna med broms fett och montera ihop delarna. Applicera bromsfett till de punkter där bromsbackarna kontakta fästplattan, de punkter där cylindern kontaktar bromsbackar, och de punkter pivot vid bromsskon hold-down stiften och manöverspaken pivot.
10

ihop delarna, med nya bromsbackar, genom att följa stegen ovan i omvänd ordning. Använd det andra hjulet som en referens om hur delarna hänger ihop. Starta fordonet och pumpa bromsarna för att ställa in självjusterande mekanismen. Upprepa alla steg på bromsen på andra sidan för att slutföra jobbet, byta hjulen och sänk bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58302.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.