Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter bromsbelägg på en 1999 Mercedes CLK 320

Mercedes-Benz CLK-230 är en bakhjulsdriven coupé /cabriolet baserad på C-klass kropp stil. Sedan CLK-serien introducerades 1992, alla modeller levereras lager med 4 hjul låsningsfria skivbromsar, kommer whick behöver ibland bytas ut. Byta bromsbelägg på en 1999 Mercedes CLK-230 kräver några verktyg och mekanisk erfarenhet. Saker du behöver
Hydraulisk Pair lyft
pallbockar
hjulblock
1/2-tums spärrnyckel
Lug socket
Allen Wrench Set
Gummiklubba
Skruvmejsel
C-Clamp
Visa fler instruktioner
1

Lossa klackarna på hjulen med en 1/2-tums spärrnyckel och klacken socket. Placera hjulblocken på den motsatta änden av fordonet som lyfts. Placera en hydraulisk hiss enligt en strukturell kropp punkt och lyfta fordonet. Använd ett par pallbockar för att säkra fordonet på varje sida, placera dem under struktur poäng.
2

bort klackarna och rum inne i hjulet. Skjut hjulet under fordonet så nära arbetsområdet som möjligt för extra säkerhet. Ta bort de fyra hållaren bultarna som håller bromsoket till hjulet montering med insexnyckel set. Knacka försiktigt på bromsok med gummiklubba för att ta bort från rotorn.
3

Använd C-klämman för att skjuta bromsok kolv till sin fulla öppet läge medan de ursprungliga bromsbelägg fortfarande installerade . Ta bort de ursprungliga bromsbelägg genom att bända klippen utanför bromsok enheten med en skruvmejsel. Montera de nya bromsbeläggen genom att sätta dem på plats och bända klippet på de indragna platserna i bromsoket.
4

Placera bromsok tillbaka i position över rotorn. Dra åt varje kvarhållande bulten till specificerat vridmoment. Sätt tillbaka hjulet och dra åt öronen. Avlägsna domkraften och sänka bilen. Använd 1/2-tums spärrnyckel och klack uttag för att garantera varje öra dras åt till rekommenderat åtdragningsmoment. Ange bilen och trycker på bromspedalen tills den blir stel. Upprepa för varje hjul.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58895.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.