Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man installerar skivbromsar på en Ford Taurus

Infördes 1986, har Taurus varit ett bestående stapelvara i Ford Motor Companys lineup. Sedan dess induktion, har bilen anställd skivbromsar fram, men de bakre bromsarna på din Taurus kan innehålla trumma eller skiva, beroende på vilket år bilen gjordes. Under de första fyra generationer av fordon --- genom 2005 --- ersätter skivbromsar har förblivit i stort sett oförändrad. Det kan vara subtila skillnader, men den övergripande proceduren för att installera ny främre och bakre bromsarna är mycket lika oavsett vilket år Oxen är. Saker du behöver
Handpump (ny) katalog Cup
rörtång
Jack
Jack står
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
Skruvmejsel
Twine
6-tums C-clamp
Smärgelduk
Tre-käken rotor /trumma avdragare (tillval) katalog Brake clean spraya
Momentnyckel och passande socket set
Anti-squeal broms spraya
Hög temperatur antikärvningsmedel
Replacement rotorerna (tillval) katalog ersätter pads med skallra klipp
DOT3 bromsvätska
T87P-2588-A bromsok skaderegleraren verktyg (bakbroms endast)
Öppna-end hand skiftnyckel set (tillval) katalog Shop trasor
Visa fler instruktioner
1

Använd en handpump och cup att extrahera hälften av bromsvätska från master cylinder. Sätt på locket och släng vätskan.
2

Knäck muttrarna 1/8 av ett varv med en rörtång. Lyft och stöd framför Taurus hjälp av en domkraft och pallbockar. Ta bort muttrarna och hjul
3

bort bromsok styrpinnar med Ratchet och uttag,. Sedan använda en skruvmejsel för att bända bromsok utanför bromsok fästet och rotor. Knyt bromsok till spiralen med snöre för att förhindra skador på broms slang.
4

Ta bort de yttre och inre bromsbelägg. Den yttre dynan sitter i bromsok fästet, och du måste bända innerdyna ur bromsok kolv. Placera den yttre dynan mot bromsok kolv, och använda en 6-tums C-klämma för att dra tillbaka bromsok kolv helt i hålet.
5

Använd en bit smärgelduk för att rengöra rost från Tjockleken på de punkter pad kontaktpunkter.
6

Inspektera rotorn för poängsättning, spår eller hårda fläckar. Om byte av rotor, ta bort den genom att dra ut de två Bromsokshållare bultar och sedan ta bort konsolen. Om det behövs, använd ett tre-käke rotor /trumma avdragare för att separera rotorn från navet. Rengör ytan av navet fläns med smärgelduk. Spraya en ny rotor med bromsen ren spray för att ta bort rost förebyggande lösningen, och sedan placera den på navflänsen. Återgå bromsok fästet och dra åt fästet bultarna till 85 foot-pounds med en momentnyckel och uttag.
7

Spray fästplattorna av dynorna med anti-squeal broms spray. Låt ett par minuter för att lösningen blir klibbig. Applicera antikärvningsmedel på mätmarkörernas bilderna, om nödvändigt, och till bromsok ankaret där pad kontakterna sitter. Ställ inombordsmotorer pad i bromsoket kolven, sedan placera utombordaren pad i bromsoket fästet. Avlägsna garn och kasta, och sedan byta bromsok på bromsok fästet och rotor. Dra bromsok lokalisera bultar till 25 foot-pounds.
8

Upprepa proceduren för den andra sidan.
9

Byt hjulen och dra åt muttrarna med 100 fot -pounds. Pumpa med bromspedalen tills den är fast. Till början av bromsvätska i huvudcylindern med enbart ren DOT bromsvätska. Provköra Taurus för att säkerställa korrekt inbromsning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57409.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.