Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort bromsok från en 2002 Chevy Suburban

Den Suburban är långt-och-bort de längsta SUV i GMC och Chevrolet laguppställningar. Den kom redan 1936 som en modifierad panel lastbil. Nästa närmast Suburban ålder är den i full storlek Blazer, som varade i 25 år innan Chevy bytte namn till The 2002 Suburban kom i två versioner "Tahoe.": 1500 och 2500. Ändra bromsoken är samma okomplicerad process på både lastbilar. Efter byte av bromsok, måste du lufta bromssystemet. Saker du behöver
Clean kalkon Baster
Småcontainer
Socket Ratchet
ställa
Ordet jack
4 pallbockar
8-tums C-clamp
Clean, luddfria dukar
dräneringskärlet Sida 2 uppsättningar låsande tänger
Skivbroms fett
Momentnyckel
¼-tums diameter gummi slang, 3 meter lång
ren, klar behållare
1 quart DOT3 bromsvätska
Blocknyckelsats
Visa fler instruktioner
Borttagning
1

Skruva av locket från huvudcylindern och hävert ut ungefär hälften av bromsvätskan med en ren kalkon baster. Överför vätskan till en liten behållare.
2

Lossa den främre eller bakre muttrarna, beroende på om du ska byta ut de främre eller bakre bromsok, med Ratchet och uttag. Lyft fram-eller baksidan av SUV, beroende på vad bromsok du byter ut, med en domkraft och skjut pallbockar under bilens rambalkar. Sänk Suburban på domkraften. Ta bort muttrarna och dra hjulen från Suburban.
3

Placera en 8-tums C-klämman över bromsoket, så den fasta delen vidrör baksidan av bromsok och skruvdel vidrör den yttre bromsklossen. Dra åt C-klämman tills det stannar, komprimerar det den interna bromsok kolv. Lossa C-klämma och dra bort bromsoket.
4

Wrap en ren, luddfri trasa runt mitten av gummi broms slang att isolera den. Förslut slangen genom att stänga en uppsättning låstänger över ren, luddfri trasa. Detta förhindrar överflödig vätska förlust och luft introduktion.
5

Skjut en åderlåtning pan under oket. Ta bromsok bolt slang banjo med en spärr och uttag. Dra broms slangen från oket och kassera de två mässing brickor.
6

Ta bort de två bromsok styrpinne bultar med en spärr och uttag, och dra bromsok från sitt fäste.

7

Upprepa steg 3 till 6 för att ta bort bromsoket på andra sidan av Suburban.
Installation
8

Rengör gammalt fett från bromsok guide pin bultarna med en ren, luddfri trasa, om du installerar den gamla bromsoket. Applicera ett generöst lager skivbroms fett till de släta delarna av styrpinnarna - inte få fett på den gängade delen av stiften. På ett nytt bromsok, fetta in nya bromsok styrpinne bultar som kom med bromsoket.
9

Ställ tjocklek på bromsok fästet. Skjut bromsok stiften i bromsoket och bromsok fästet och dra åt bromsok styrpinne bultar. Dra åt de främre bromsok styrpinne bultar till 80 foot-pounds med en momentnyckel och uttag. På den bakre bromsok, dra bromsok styrstift till 31 foot-pounds på Suburban 1500 eller 80 foot-pounds på en Suburban 2500
10

Ställ en ny mässing bricka -. Medföljer bromsok - på bromsslangen banjo bult. Sätt banjo bult genom bromsslangen s bulthål och ange den andra mässingsbrickan på banjo bult. Ta bort plastlocket på nya bromsok inlopp hålet och dra åt den ihåliga skruven i inloppet hålet.
11

Dra banjo bult 30 foot-pounds med en momentnyckel och uttag. Koppla låstången från broms slang.
12

Upprepa steg 1 till 4 för att installera bromsok på andra sidan av Suburban.
Lufta bromsar

13

Fyll cylindern broms master till sin "Max" linje med färsk DOT 3 bromsvätska. Håll huvudcylindern får slut på vätska hela avluftning.
14

Höj sidan av pickup inte upp i avsnittet "Borttagning" med en domkraft, och position pallbockar enligt ramskenorna. Sänk Suburban på pallbockar
15

Hitta avluftningsventilen -. ¼-tums metall nippel - på baksidan av höger-bak bromsok. Tryck en ¼-tums diameter gummislang på änden av avluftningsventil. Ställ den andra änden av slangen i en ren, klar behållare. Häll DOT 3 bromsvätska i behållaren tills vätskan submerges slutet av slangen.
16

Instruera en assistent att trycka på och släppa upp bromspedalen upprepade gånger tills den känns fast, att sedan hålla trycket på pedalen . Öppna avluftningsventilen genom att vrida det om ett halvt varv moturs med en kombination skiftnyckel. Titta på änden av slangen i bromsvätskan och titta efter bubblor för att komma från slangen. Dra åt avluftningsventilen för att stänga den. Berätta din assistent för att släppa upp bromspedalen. Upprepa detta steg tills inga bubblor kommer från slangen.
17

Fyll bromshuvudcylindern sin "Full" linje med färsk DOT 3 bromsvätska.
18

Repeat steg 3 till 5 om de återstående tre bromsok, i följande ordning: vänster bak, höger fram och vänster bak. Toppa huvudcylindern mellan varje bromsok. Låt inte huvudcylindern Torrkörda, eller du måste börja om.
19

tillbaka hjulen på Suburban knutpunkter och dra åt muttrarna. Sänk bilen till marken.
20

Dra åt hjulmuttrarna, i ett korsvis, till 140 foot-pounds med en momentnyckel och uttag.
21

Pump bromspedalen tills den känns fast innan du kör fordonet.
22

Ta gammal bromsvätska till en begagnad-bil-fluid-återvinningsstation för omhändertagande. Vissa Bildelsaffärer utföra denna uppgift gratis.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59284.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.