Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man justerar torsionsstavarna på en 2003 S10 ZR2

A 2003 Chevrolet S-10 med ZR2 fjädringspaket använder torsionsstänger i framvagnen för att stödja vikten av fordonet och ställa in markfrigången på lastbilen. Eftersom torsionsstavarna är justerbar, kan du höja eller sänka markfrigången av lastbilen genom att justera dem upp eller ner efter behov. Detta gör att du kan montera större hjul och däck på lastbilen, eller sänka ner det för bättre hantering. Saker du behöver
Måttband
Jack
Jack står
1/2-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
Visa fler instruktioner
1

Mät från undersidan av fronten tvärbalken på ramen till marken med måttband, och skriva ner eller komma ihåg mätningen. Aktivera parkeringsbromsen. Lyft den främre änden av S-10 med domkraften, tills de främre hjulen är upplyfta från marken. Put jack står under ramen.
2

Hitta torsionsstaven tvärbalk på ramen. Det är bakom växellådan och ansluter till torsionsstavarna som löper parallellt med ramen och avgassystemet. Hitta torsion bultarna vred som går upp och ner vertikalt i chassit.
3

Lossa torsion bultarna vred för att sänka framvagn, eller dra åt dem att höja framvagn, med 1/2-tums Ratchet och uttag för båda metoderna. Se till att du justerar båda sidor lika mycket genom att räkna antalet rotationer du tar med spärrfunktion.
4

Sänk S-10 off av pallbockar med domkraft. Upprepa samma mätning process som du i steg 1, och jämför de två numren. Om det behövs, lyfter S-10 med domkraften igen och upprepa stegen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61873.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.