Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter frambromsarna och rotorer på en 2003 Jeep Grand Cherokee Laredo

Jeep släppte Grand Cherokee, sin första riktiga "lyx" SUV, 1993. Den 2003 Grand Cherokee kom i tre utföranden: Laredo, Limited och Overland. Den Laredo trim var instegsmodellen av Grand Cherokee. Det kom utrustad med en 4,0-liters, rak sexcylindrig motor som producerade 195 hästkrafter. Den Laredo modellen kom också standard med fyra hjul låsningsfria skivbromsar. Byte av främre bromsbelägg och rotorer på 2003 Grand Cherokee Laredo är en relativt enkel uppgift för en gör-det-själv mekaniker. Saker du behöver
Turkiet Baster
Småcontainer
Socket Ratchet
ställa
Ordet jack
Jack står
Bungee strap 8-tums C-klämma
Sidavbitare
Momentnyckel
1 qt. DOT 3 bromsvätska
Visa fler instruktioner
1

Ta av locket från huvudcylindern och hävert ut ungefär hälften av vätskan från huvudcylindern, med hjälp av en kalkon baster. Överför vätskan till en liten behållare.
2

Lossa Grand Cherokee främre muttrarna, men ta inte bort dem, med hjälp av ett Ratchet och uttag. Höj framsidan av SUV med en domkraft, och skjut pallbockar under ramen rälsen. Sänk Jeep på domkraften. Ta bort muttrarna och dra framhjulen från fordonet
3

bort de två bromsok bultar, med en Ratchet och uttag, och dra bromsok från bromssystemet,. Märker bromsen kuddar sitter kvar på bromsoket. Häng bromsoket från en närliggande upphängningskomponent, med ett bungee rem.
4

Bänd ena sidan av den yttre bromsklossen inåt, med hjälp av en platt skruvmejsel, för att släppa knappen på dynan från hål i tjocklek, och sväng bromsbelägg nedåt. Upprepa detta steg för den andra sidan av den yttre bromsklossen.
5

Ställ en 8-tums C-klämman över bromsok, placera skruven delen på det inre bromsbelägget och den fasta delen på baksidan av bromsoket. Dra åt C-klämman tills bromsok kolvpressar helt i kroppen av bromsok. Ta bort C-clamp
6

Dra det inre bromsbelägg från tjocklek,. Märker innerdyna har tre metallklämmor att sätta in i håligheten i bromsok kolv för att hålla den på plats
7

Ställ den nya inre bromsbelägg på tjocklek och tryck klämmorna på baksidan av dynan i hålrummet i bromsok kolv. Tryck det yttre bromsbelägget på tjocklek tills knappar säte i hålen i caliperhuset.
8

bort de runda clips som håller rotorn klackelementen dubbar, om tillämpligt, använda Sidavbitare . Dessa inte få ersättas, så om någon tagit bort rotorn innan, är det troligt att din Jeep inte kommer att ha dem.
9

Ta bromsrotorn och dra den från Grand Cherokee nav. Knacka lätt rotorn med en gummihammare om den inte dra bort lätt.
10

Ställ ny rotor på Grand Cherokee nav. Placera bromsoket på en ny rotor och dra åt bromsok bultar till 65 till 85 foot-pounds, med en momentnyckel och uttag.
11

Upprepa steg 3 till 10 för bromsbelägg och rotor på andra sidan av SUV.
12

tillbaka hjulen på Grand Cherokee och dra åt muttrarna.
13

Höj Jeep från pallbockar, med golvet jack, och ta bort den står från under SUV. Sänk Grand Cherokee till marken.
14

Dra åt hjulmuttrarna, i ett stjärnmönster, till 110 foot-pounds med en momentnyckel och uttag.
15

Tryck och släpp bromspedalen tills den känns fast. Detta förlänger bromsok kolv ut så det kommer i kontakt med bromsbelägg.
16

Kontrollera vätskenivån i bromshuvudcylindern och lägg DOT 3 bromsvätska i huvudcylindern tills den når "Max" nivå på behållaren.
17

Kassera den gamla bromsvätskan i den lilla behållaren ordentligt. Många bildelar butiker accepterar använt fordonsvätskor gratis.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59209.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.