Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter Nissan Brake Rotorer

De rotorer på en Nissan är de runda metallplattor som är monterade på axeln bakom hjulen - skivor i "skivbromsar." Om rotorerna är spruckna, slitna eller på annat vis skadad, kommer Nissan stannar inte korrekt och bilen kommer att skaka och vibrera. Ändra rotorerna är i grunden densamma på alla Nissan men de bultar och muttrar som håller fast bromshuset till rotorerna kommer att variera från modell till modell. Saker du behöver
Hjulmutternyckel
Jack
Vehicle står
Ratchet set
Visa fler instruktioner
1

Lossa muttrarna på hjulet med nyckeln hjulmutter. Höj Nissans ramen med domkraft och stödja ramen på fordonet står. Dra hjulen utanför Nissan.
2

Lossa muttrarna som håller fast bromshöljet till toppen av rotorn med spärrfunktion set. Dra bromshuset från hjulet. Om det finns en metallram som stöder bromshöljet runt rotorn, lossa muttrarna som håller fast ramen och dra bort rotorn.
3

Drag av rotorn från axeln och skjut ny rotor på axeln. Byt metallramen till rotorn vid behov och dra åt fästskruvarna. Byt bromshus till toppen av rotorn och dra åt låsskruven.
4

Byt hjulen på axeln av Nissan och dra åt hjulmuttrarna med nyckeln hjulmutter. Höj Nissan och ta bort fordonet stativet. Sänk Nissan till marken och upprepa dessa steg för de andra tre bromsskivan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58268.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.