Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man installerar bromsar hjulen i en Chevy Silverado

Mest alla Chevy Silverado pickups komma med "knock-off" rotorer. Detta innebär att du inte behöver ta isär 4-hjulsdrivna nav eller avlägsna pressade lager och tätningar från rotorerna för att ersätta dem. Detta innebär också att ersätta dem kan göras i bekvämligheten av din egen gård förutsatt att du har rätt verktyg och mekanisk förmåga att installera dem. Saker du behöver
Golv jack
Jack står (2) katalog Stoppkloss
Turkiet Baster
DOT 3 bromsvätska
1/2-tums enhet bryta bar
1 /2-tums spärrnyckel
1/2-tums enhet metrisk socket set (upp till 22 millimeter) katalog 1/2-tums enhet justerbart momentnyckel (rekommenderas) katalog Flathead skruvmejsel
bungee rep
C-clamp
Skyddsglasögon
Hammer
Nya rotorer
Brake clean sprej equipment shop trasor
Visa fler instruktioner
Hur man installerar Bromsar Rotorer i en Chevy silverado
1

Park Silverado på en nivå, asfalterad yta. Dra åt parkeringsbromsen och släpp huvfäste. Placera en hjulklossindikator bakom en av de bakre däcken och öppna huven. Ta hälften av bromsvätska från huvudcylindern och kassera den. Säkra huvudcylinder locket ordentligt.
2

Bryt Lugnuts lös på framdäcken med hjälp av brytjärn och en socket. Några av de senare-modellen Silverados kan ta en 22 millimeter uttag för Lugnuts. Lyft framaxeln på lastbilen med hjälp av domkraft för att lyfta en sida i taget och placera pallbockar under framaxeln. Ta bort Lugnuts och hjul.
3

Börja med den vänstra främre bromsok och ta bort de två bromsok bultarna med Ratchet och en socket. Bänd bromsok av med skruvmejsel och stödja den på ramen med bungee rep. Komprimera bromsok kolv inåt med C-klämman tills den bottnar i okhus. Ta bort C-klämman.
4

Bänd kuddarna ur bromsok bron memorera deras ställning. Om du inte byter dynorna, skulle det vara rekommenderat att ersätta dem i samma situation som de togs bort från bron. Ta bort de två bro bultarna. Dessa kommer att vara svårt att bryta sig loss så du kanske vill börja med att bryta bar och en socket, sedan växla över till spärren för att snabba upp saker och ting. Ta bron.
5

ur rotorn. Om rotorn fastnat envist till navet, lägg i skyddsglasögon och slå den på den plana plattan av fenorna med hammaren. Slå det bakifrån slår utåt och vrid 1/4 varv varje gång tills det lossnar.
6

Spraya en ny rotor med bromsen ren spray för att ta bort oljan beläggning på det. Denna beläggning förhindrar rost som det sitter i lagring och bör avlägsnas grundligt. Spraya båda sidor av rotorn även innanför navet av rotorn och torka torrt med en trasa.
7

Placera rotorn på navet och skruva på en klack mutter för att fästa den till navet. Byt bromsok bron och dra åt med Ratchet och en socket. Lägg till en 1/4 till 1/2 varv av bromsok bron med bryta bar att se till att det är bra och tight. Sätt elektroderna till bron på samma sätt som de togs bort. Om du ersätter nya kuddar, tillsätt en beläggning av silikonfett (utrustad med pad set) till de punkter pad kontakt på bryggan.
8

Byt bromsok och bromsok bultar och dra åt med spärren och en socket. Avlägsna tappmuttem från rotorn. Byt hjul och hjulmuttrarna och dra åt muttrarna spola till navet, men inte åt för hårt dem. Upprepa steg 3 till 8 för höger rotor.
9

Sänk Silverado när du är klar och dra åt främre muttrarna 120-140 fot pounds med hjälp av justerbara momentnyckel och uttaget.
10

Pump foten bromspedalen flera gånger för att återställa det hydrauliska trycket på kolvarna i bromsoket. När bromspedalen känns normal, kontrollera bromsvätskenivån i huvudcylindern och lägga ny DOT 3 bromsvätska till det och sätt på locket ordentligt. Släpp parkeringsbromsen, ta bort hjulet chock och provkörning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57134.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.