Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter de främre bromsbelägg på en 2002 Tacoma

Bromssystemet på 2002 Toyota Tacoma består bromsoken, bromsbelägg, rotorer broms och bromsledningar. När föraren trycker in på bromspedalen, reser bromsvätskan genom bromsledningar och i den bakre delen av bromsok. Cylindern insidan av bromsoket komprimerar då bromsbeläggen till de inre och yttre partierna av bromsrotorn att stoppa trucken. De broms rotorer måste maskinen stå eller bytas varje gång att bromsbeläggen byts ut. Saker du behöver
Stoppklossar
Däck Tool Review Jack
Jack står
platt skruvmejsel
1/2-tums spärrnyckel
1/2-tums enhet sockets
bungee rep
Tvingfäste
Nya bromsbelägg
Visa fler instruktioner
1

Park 2002 Toyota Tacoma i en säker arbetsplats och ställ in parkeringsbromsen.
2

Sätt stoppklossar bakom varje bakhjul att hålla lastbilen från att rulla.
3

Lossa muttrarna på framsidan förarsidan och passagerarsidan av Tacoma med däck verktyg eller en rörtång.
4

Skjut jack upp under framsidan av Tacoma och jack lastbilen upp från tvärramen nära botten av motorn . När trucken är tillräckligt hög, placera pallbockar under domkraftsfästen på båda sidor om lastbilen. Därefter, sänk försiktigt trucken på läktaren och lämna uttaget på plats.
5

Finish skruva och ta bort alla muttrarna från framhjulen med däck verktyg. Dra hjulen av och placera dem platt för att hindra dem från att rulla iväg.
6

Flytta tillbaka till framsidan förarsidans hjul och lokalisera bromsok som sitter på sidan av bromsrotorn . Skjut platt skruvmejsel i toppen av bromsoket och bänd klippen från bromsbeläggen. Dra sedan bromsbelägg ur bromsoket.
7

Titta på baksidan av bromsoket och lokalisera de två bromsok bultar. Ta bort de två bultarna med 1/2-tums enhet ratchet och en socket. Sedan, vicka bromsok fram och tillbaka för att lossa bromsok från rotorn. Dra bromsok från rotorn och hänga den till närmaste upphängningskomponent med bungee rep.
8

Ta bort de gamla klipp och andra broms tillbehör pad från insidan av bromsoket. Sätt i C-klämma ner i tjocklek mot bromsok cylindern. Vrid långsamt den C-klämman så att den kommer att komprimera cylindern in i bromsoket. När cylindern har fullt komprimerad, skruva av C-clamp och ta bort den från bromsoket.
9

Sätt in den nya inre och yttre bromsbelägg och nya klipp. Också lägga till några andra tillbehör bromsbelägg till bromsoket. Ta sedan bort bromsoket och ta bort bungee rep. Med nya bromsbelägg
10

Skjut bromsok tillbaka på sidan av bromsskivan. Skruva fast de två bakre bromsok montering bultar tillbaka till baksidan av bromsok och dra ner tätt med Ratchet och uttag. Omvänd exakt samma steg ovan för byte av bromsbelägg på passagerarsidan i Tacoma.
11

Sätt tillbaka hjulen på hjulnaven och skruva muttrarna på plats. Dra åt hjulen ner snäva med däck verktyg
12

Jack framsidan av Tacoma tillbaka upp och ta bort jack står ut från under lastbilen. Sakta sänka lastbil till marken.
13

Veva 2002 Toyota Tacoma och tryck på bromspedalen i golvet tre olika tider för att passa de nya bromsbelägg till bromsrotorn. Stäng av motorn och öppna huven.
14

Ta broms lock vätskebehållare och kontrollera bromsvätskenivån. Om låg, lägga bromsvätska i behållaren tills full. Stäng huven och ta bort stoppklossar från bakhjulen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58040.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.