Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur Justera Huvudbromscylinder Push Rod

huvudcylindern och bromsservon stavar tryckknappar bildar en mekanisk koppling mellan bromspedalen och huvudcylindern själv. På de flesta fordon är den faktiska huvudcylindern stången inte justerbar. Istället är en justerbar tryckstång används för att länka bromspedalen och vakuumet booster. Denna justerbara tryckstång används för att styra både höjd och fritt spel av bromspedalen. Korrekt justering är kritisk för att försäkra bromsarna inte drar och bromspedalen har en förutsägbar respons och känner när deprimerad. Justera tryckstången är en relativt enkel uppgift fordonsägare kan göra själva. Saker du behöver
Ficklampa eller arbetsbelysning
Märkpenna
Rag Tänger
mutterdragare
Visa fler instruktioner
1

Parkera bil. Flytta förarsätet till det bakersta läget för att ge dig själv enkel tillgång till bromspedalen området. Öppna fordonets huven och leta reda på bromsvätskebehållaren. Detta är en transparent plastbehållare monterad nära den bakre delen av motorrummet på förarsidan. Ta av tanklocket.
2

Starta motorn. Har en assistent på bromspedalen långsamt och försiktigt med handen medan du tittar in i bromsvätskebehållaren. Notera hur långt bromspedalen är nedtryckt när du först ser tecken på en stänk eller turbulens i bromsvätskebehållaren. Denna mängd bromspedalen resor kallas fri-play. Normalt bör den fria-play vara ca 1/4 till 3/8 av en tum. Om fri-play är utanför detta område, måste du justera tryckstången. Under instrumentbrädan
3

Slide, och titta upp mot toppen av bromspedalen armen. Du kommer att se en gängad stång som sträcker sig från den främre väggen av kupén fästa till den övre bromspedalen arm. Du kommer också att se låsmuttrar vid ena eller båda ändarna av stången. Placera en synlig prick ungefär vid mittpunkten av denna stång med en markör.
4

Wrap en liten trasa runt tryckstången för att skydda gängorna, och sedan greppa staven ordentligt med en tång för att förhindra den från att rotera. Lossa låsmuttrarna med en skiftnyckel.
5

Vrid tryckstången att justera bromspedalen fri-play och höjd. Med lås-muttrar lossas, bör du kunna rotera stången med handen. Roterande medurs ökar free-play, samtidigt roterar moturs kommer att få motsatt effekt. Använd pricken du placerat på tryckstången som en indikator på hur långt du har flyttat stången.
6

Wrap en liten trasa runt tryckstången för att skydda gängorna, och sedan gripa stången ordentligt med en tång för att förhindra den från att rotera. Dra åt låsmuttrarna med en skiftnyckel. Dubbelkolla bromspedalen fri-spela som ovan, och justera om det behövs.
7

Kontrollera bromsfunktionen och bromsljus innan körning.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58728.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.