Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter bromsarna i en 2000 Taurus

Den 2000 Ford Taurus använder skivbromsar med bromsok på alla fyra hjulen. Alla bromsbelägg måste bytas ut så småningom, men det är vanligt att du måste ändra de främre kuddar oftare än de bakre dynorna. Det finns små skillnader i byte bromsbelägg i ok fram än i bakre. Oavsett vilken ände du ändrar dem på, måste du ändra bromsbelägg för både vänster och höger hjul tillsammans. Saker du behöver
Jack
Jack står
Däck järn
Bromsrengöringsmedel
Droppkar
Wrench
Tvingfäste
Spetstång
Wire pensel
Bromsbelägg
Högtemperatursfett
gänglåsning
Visa fler instruktioner
bort gamla Bromsbelägg
1

Lossa muttrarna på hjulen på slutet av bilen du ska byta bromsbelägg på. Höj slutet av bilen som du arbetar med, stödja den på pallbockar och ta bort båda hjulen. Blockera framför framhjulen om du arbetar på den bakre änden eller baksidan av de bakre däcken om du arbetar på fronten.
2

Tvätta bromsaggregatet med broms renare och fånga återstoden i en långpanna.
3

Komprimera bromsok kolv med en C-clamp om du arbetar på de främre bromsok. Bromsvätskan kommer att stiga i huvudcylindern när du gör detta, se till att det inte rinner
4

bort bromsok nedre bult med en skiftnyckel och fäll upp om det är den främre bromsok.. För en bakre oket, lossa kabeln parkeringsbromsen från bromsok, ta bort den övre fästskruven, bända bromsok s övre änden fri och fäll ner det.
5

Dra bromsbelägg ur bromsok s montering konsol. Addera installera nya mattor
6

Seat bakre bromsok kolv i hålet genom att vrida den medurs med en tjocklek justerande verktyg eller tång. En av kolvens slots måste kunna engagera fliken på inre bromsbelägget s stödplatta.
7

Torka bort all rost, korrosion eller smuts från bromsok med en stålborste.

8

Installera kuddar ersättningsbromsbelägg i bromsoket monteringsfäste.
9

Tryck bromsok glidtapparna och se till att de rör sig fritt inom loppen. Ta bort stiften och smörj dem med hög temperatur fett, om de inte gör det.
10

Swing bromsok tillbaka i position på fästet, och se till att anti-skallra klipp är korrekt installerad. Applicera en liten mängd av gänglåsning på gängorna på monteringsbulten och dra åt den.
11

Återanslut hjulen och sänk bilen när du har bytt bromsbelägg för båda hjulen.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57766.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.