Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man installerar Hjullager

Hjullager säkerställa att hjulen vänder korrekt och smidigt, och om lagren ska ut på din bil, kommer du vanligtvis höra bruset. Om problemet inte åtgärdas innan det blir värre, kan lagren gripa, hjulet låser och en olycka kan inträffa. Saker du behöver
Jack
Jack står
Däck järn
1/2-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
metallkrok
lagerfett
ersättningslager
Replacement fett sälar
Seal avdragare
Gummiklubba
Visa fler instruktioner
1

lyfta fordonet i luften med domkraft och stödja ramen på pallbockar. Se till att bilen är säker innan du kryper under den.
2

Ta bort framhjulen med däcket järn. Placera dem åt sidan så att de inte är i vägen.
3

Unbolt bromsoket från spindeln med 1/2-tums Ratchet och uttag. Lyft sedan bromsok från rotorn och hänga den från trådkrok så att du inte sätter för mycket press på bromsledningen.
4

skruva isär rotorn från spindeln med 1/2- tums Ratchet och uttag. Håll koll på de brickor som går över lagret, så när du sätter ihop den främre änden du sätta ihop den korrekt.
5

Drag av rotorn från den spindeln och placerar den nedåt på golvet. Använd tätningen avdragare för att dra ut hjulet sigill från baksidan av rotorn.
6

Dra ut det bakre hjullagret och kasta.
7

Placera en handfull lagerfett i handen och arbeta lagret genom fettet. Tryck in fett i lagren så att det fungerar alla sidor av varje enskilt lager.
8

Placera hjullagret i den bakre delen av rotorn och knacka på tätningsbyte hjulet i rotorn med hjälp av gummiklubba .
9

Placera rotorn tillbaka på spindeln.
10

Smörj främre hjullager med samma procedur som du följde i steg 7, och sedan placera den på rotorn. Placera brickan på plats liksom.
11

Dra åt muttern tillbaka på spindeln med 1/2-tums Ratchet och uttag tills det är tätt hela vägen, sedan backa bort 1/4 vänder så rotorn kan snurra runt fritt.
12

ihop bromsok och fronten i omvänd ordning jämfört med demontering.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60043.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.