Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur du ändrar rotorer på en 2001 Nissan Xterra

Som med alla bilar, broms rotorer på nissan xterra använder friktion för att bromsa och stanna bilen. Bromsoket skjuter en kolv ut när man trampar ner bromspedalen. När denna kolv ut, det skjuter den bakre bromsbelägget mot rotorskivan. Skivan går sedan mot den främre bromsbelägg och Nissan hållplatser. Det tar inte mycket lång, ungefär trettio minuter, för att ersätta varje rotor. Saker du behöver
Automobile jack
stoppklossar
Jack stå
rörtång slipsar
Wire
Tänger
hylsnyckelsats
Turkiet Baster
Drain pan
Bromsvätska
Visa fler instruktioner
1

Öppna motorrummet och sifon ½ av bromsvätska med en kalkon baster. Placera vätskan i tråget för återvinning. Höj framsidan av Nissan på sidan du börjar med att använda bilen uttaget. Placera en pallbock under Nissan nära fästpunkten och höja den till ramen.
2

Lossa muttrarna med rörtång och ta bort hjulet från Nissan. Ta bort låssprintarna från bromsoket med hjälp av en hylsa och spärrskaft. Säkra bromsok till staget med en tråd slips. Låt inte bromsoket hänga med broms slang eller du kommer att sträcka och skada den.
3

Ta bromsrotorn från hjulet församling. Installera en ny rotor på hjulet. Klipp av tråden slips säkra bromsok till fjäderben med hjälp av tång. Placera bromsok i monteringsvagga i och dra åt stiften med en socket och ratchet. Montera hjulet och dra åt muttrarna med rörtång.
4

bort stödbenet från under Nissan. Sänk Xterra till marken. Upprepa proceduren på det andra hjulet. Pumpa bromsarna flera gånger när projektet är klart att sittplats bromsbeläggen på rotorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59138.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.