Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur ändrar jag tillbaka bromsarna på en 2000 Ford Taurus?

Bromssystemet i 2000 Ford Taurus har skivbromsar fram och en trumma bromssystem i baksätet. Bromsarna manövreras hydrauliskt och vakuum-assisterad. Detta system använder en dubbel huvudcylinder och diagonal delning hydrauliska kretsar, vilket i händelse av bromsfel halva bromssystemet fortfarande fungerar. Reparationen är måttlig och kräver inga specialverktyg. Saker du behöver
Bil jack
Jack står
Däck järn
Gummiklubba (tillval) katalog Försänkt skruvmejslar (2) katalog Sidavbitare
Hög temp broms fett
Visa fler instruktioner
1

Säkra alla däcken inte höjs av domkraften genom att placera stoppklossar bakom dem så att bilen inte rullar.
2

bort bakdäcken med ett däck järn och lyfter bilen med en domkraft och fäst den på pallbockar.
3

Dra trumbroms rakt ut. Om trumman inte lossnar manuellt, använd en gummiklubba och slå på trumman för att lossa den. Om detta inte fungerar, kontrollera skaderegleraren bromsvajer. Ta bort inspektionspluggen hålhöljet från fästplattan. Sätt en platt skruvmejsel för att frigöra inställningsarmen sedan använda en annan skruvmejsel för att lossa justerskruven. Detta kommer att ta bort trycket på bromsen skon så att trumman kan tas bort. Rengör området med broms renare för att ta bort bromsdamm.
4

Tryck och vrid fjäderhållarna för hand och sedan ta bort hold-down fjädrar och stift. Skjut ut hela aggregatet tillräckligt långt för att koppla bort toppen av skorna från hjulcylinder. Luta skorna för att lyfta dem förbi skon fästplattan.
5

Lossa änden av den nedre returfjädern från ledningen bromsback. Ta botten av bromsskon och sprida bromsskon isär för att avlägsna justerskruven, justerskruven returfjädern och justerdonsarmen. Ta sedan bort den främre bromsen skon
6

Använd Sidavbitare att dra åt parkeringsbromsen tillbaka kabeln våren,. Detta är den längsta fjäder som löper tvärs över botten av enheten mellan de båda skorna. Slå ner på tången för att hålla fast bromsvajern, försiktigt så att inte nick eller klippa kabeln. Haka kabeländen från spaken på den bakre skon för att ta bort skon och spakanordningen.
7

särade spaken stoppbygeln med platt skruvmejsel. Ta sedan bort klämman och fjäderbricka.
8

Återkoppla spaken till den nya bromsen skon. För in svängtapp genom baksidan av skon sedan genom spaken. Sätt i en ny fjäderbricka och stoppbygel sedan crimp klämman stängs med tång.
9

Smörj broms punkter sko kontakt på fästplattan med hög temp bromsfett. Byt ut kabeln parkeringsbromsen i spaken kroken, installera nedre returfjädern mellan de två skorna skjut de två skorna ner på skon fästplattan. Sätt tillbaka den bakre sko hold-down stift, fjäder och hållare, sätt in enheten justerskruven i den bakre skon.
10

Placera justerdonsarmen på spaken tapp. Fäst sedan den nya ledande håll-ner stift, fjäder och hållare. Sträck justerskruven våren skruven dras tillbaka och haka fast den i urtaget på justerdonsarmen.
11

tillbaka däcket igen sedan byta ut skorna på andra sidan, med hjälp av samma process.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58263.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.