Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Så ändrar Bakbroms på en 1999 Ford zx2

De bakre bromsarna på din Ford Focus ZX2 är trumbromsar. Denna typ av bromssystemet använder en hjulcylinder som pressar två bromsbackar mot en roterande bromstrumma att bromsa och stoppa fordonet. De bakre bromsarna fungerar också som parkeringsbromsen för bilen. De bakre bromsbackar kommer inte att kräva ersättning så ofta som de främre dynorna eftersom de används mycket lindrigare än de främre bromsarna. Byte av bromsbackar är ett jobb du kan göra i ungefär en timme. Saker du behöver
Jack
Jack står
Stoppklossar
rörtång
Stor stjärnskruvmejsel
Avbitare
Tänger
Brake inställningsverktyget och White litium fett
Bromsrengöringsmedel jämförelsetjänsten Wire eller nylon borste
Ny bromsbackar
Visa fler instruktioner
1

parkerar bilen på en fast och jämn yta. Ställ inte parkeringsbromsen. Placera stoppklossar framför och bakom ena framhjulet. Lossa muttrarna med rörtång genom att vrida dem moturs.
2

Placera domkraften under ramen precis framför ena bakhjulet och lyft upp bilen tills hjulet rensar marken. Placera en pallbock under ramen precis framför jack och försiktigt sänka bilen på den. Sänk domkraften och upprepa denna process på andra sidan så att båda bakhjulen från marken. Ta bort muttrarna och hjul.
3

Ta bort de två stora skruvarna på bromstrumman genom att vrida dem moturs med den stora stjärnskruvmejsel. Ta bort bromstrummor och ställ dem åt sidan. Om trummorna inte lossnar, skruva åt skruvarna i de två andra hålen i trummor för att avsätta trummor.
4

Ta bort de två fjädrarna sko avkastning genom att greppa en sida med avbitare och drar mot sko samtidigt svänga kroken ur öppningen i skorna.
5

Avlägsna slammerförhindrande våren på samma sätt som de returfjädrarna.
6

Ta tag i sidorna av klämmorna med tång, tryck ner och vrid 90 grader för att frigöra stiftet. Avlägsna sprinten och klippet. Upprepa detta på den andra skon.
7

bort skorna från fästplattan. Sväng parkeringsbroms ställdon ut ur öppningen i bromsen skon.
8

Spray hela fästplattan med broms renare samtidigt skura alla bromsdamm, smuts och skräp från fästplattan. Liberally belägga fästplattan till kontakt bromsback kuddar med vit litiumfett.
9

Håll bakre bromsbacken i läge på fästplattan och sätt i nedhållande stiftet genom fästplattan och bromsskon. Montera klämman över stiftet, tryck ner och vrid 90 grader för att låsa klämman på stiftet.
10

Sätt ställdonet parkeringsbromsen i rätt öppning i främre (främre) bromsback och placera skon mot fästplattan. Montera lastappen och klipp som i steg 9. Ta tag i kanten av spärren med en tång för att göra denna operation lättare på fingrarna.
11

Installera slammerförhindrande våren på parkeringsbromsen ställdon och sträcka fjädern över till den bakre sko och sätt den krökta änden i rätt öppning med avbitare.
12

Infoga en krokig ände av de två returfjädrarna i en av skorna och sträcka den andra änden till lämplig öppning på motsatt sko och tryck hooked änden i öppningen. Håll i änden av returfjädrarna med avbitare.
13

Skjut bromstrumman över muttrarna på navet och fäst den vid navet genom att föra in de två skruvarna och vrida dem medurs hand. Dra åt skruvarna till mellan 89 och 123 tum-pounds med stor stjärnskruvmejsel.
14

Sätt bromsen inställningsverktyget i det räfflade området av bromsmanövreringsapparat spaken och justera bromsen tills du hör ett konstant dra ljud när du vrider på bromstrumman.
15

Upprepa steg 4 till 14 ovan på den andra sidan.
16

Byt hjulen på naven och montera klacken nötter genom att vrida dem medurs för hand. Lyft ena sidan av bilen med domkraften och ta bort stativet. Sänk bilen tills hjulet får kontakt med marken,. Dra åt hjulmuttrarna med rörtång till 95 foot-pounds. Sänk bilen till marken och upprepa processen på andra sidan. Ta bort stoppklossar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58993.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.