Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur Lufta bromsledningarna Efter en frambromsen Job

Närhelst någon komponent avlägsnas från bromssystemet, är luft benägna att få till bromsledningarna. Bromsarna på en bil kan inte fungera om det finns någon luft i bromsledningar. Luftning av bromssystemet krävs för att pressa någon luft ut och avsluta bromsen jobbet. Tumregeln för blödande bromsarna är att blöda hjulet längst bort från huvudcylindern först och lufta hjulet närmast huvudcylindern sist. Saker du behöver
Jack
Jack står
Däck Tool Review Wrench in
Plaströr
engångsbehållare
Bromsvätska
Visa fler instruktioner

1

Öppna huven för att kontrollera vätskenivån i huvudcylindern. Den huvudcylindern är klart så nivån är synlig från utsidan av det.
2

Placera stoppklossar framför framhjulen och dra åt parkeringsbromsen. Placera en domkraft under den bakre differentialen.
3

Lossa muttrarna på båda bakhjulen med däck verktyg. Ta inte bort muttrarna tills fordonet höjs.
4

Höj bilen med domkraften tillräckligt hög för att placera pallbockar under axeln. Sänk bilen på pallbockar.
5

bort muttrarna på passagerarsidan bakhjulet. Ta av hjulet och ställ den åt sidan.
6

Instruera en assistent för att sitta i bilen och starta den. Berätta assistenten att trycka ner bromspedalen och håll den tills tillsagd att släppa.
7

Placera en gummislang över avluftningsventil. Placera den andra änden i en disponibel plastbehållare.
8

Lossa avluftningsventilen på baksidan av bromsen med en open-faced skiftnyckel. Endast öppna ventilen 1/2 varv. Observera den vätska som strömmar in i plastbehållare. Stäng ventilen och instruera din assistent för att släppa upp bromspedalen. Upprepa denna procedur tills bromsvätskan som kommer ut ur avluftningsventilen är ren och det finns några luftbubblor i vätskan.
9

Kontrollera huvudcylindern och fylla den om det behövs. Låt inte huvudcylindern Torrkörda eller processen måste upprepas.
10

Upprepa processen för blödning förarens hjulsidan bak. När du är klar, dra tillbaka hjulen på fordonet och höja den tillräckligt högt för att ta bort domkraften. Sänk bilen till marken med domkraften.
11

Lossa de främre muttrarna med däck verktyg. Ta inte bort muttrarna tills hjulen är upplyfta från marken.
12

Flytta klossarna och placera dem bakom bakhjulen. Placera domkraften under främre tvärbalk och höja fordonet. Placera domkraften under "flaskhalsar" i dörrarna. Sänk bilen på pallbockar.
13

bort framhjulen och ställ dem åt sidan. Upprepa blödande proceduren på förarsidan då passagerarsidan.
14

höja fordonet med domkraft och ta bort domkraften. Sänk bilen till marken när hjulen är åtdragna tillbaka på fordonet. När bilen står på marken, se till att alla hjulen dras åt genom att vrida muttrarna så långt som möjligt med däck verktyg.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58236.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.