Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man fixar bromsarna på en 2002 Ford Mustang

Ford Mustang introducerades 1964 och blev känd som den 1964-1/2 Mustang. Sedan Ford Mustang har fortsatt att inspirera konkurrensen bland amerikanska muskelbilar såsom Chevrolet Camaro, Dodge Charger och Pontiac Trans Am. Den 2002 Ford Mustang presenterade en 3,8-liters V-6, som kan producera 190 hästkrafter. En 260-hästkrafter 4,6-liters V-8 var tillgängliga i 2002 års Mustang GT. De 2002 Mustang hade skivbromsar fram, vilket inkluderade bromsok, kuddar och rotorer. Ersättning av de främre bromsarna bör utföras av någon med tidigare erfarenhet inom mekanik. Saker du behöver
Däck järn
1 ton eller större kapacitet låg profil domkraft Sida 2 pallbockar
Platt-näsa låstängerna eller vice grepp
Liten brytjärnet
½ tum spärrnyckel eller breaker bar och Hylsnyckelsats
Metal fil eller 80-grit metall sandpapper
Nya bromsbelägg klipp pad
Nya främre bromsok
Nya bromsok bultar
Nya främre rotorerna
Nya främre kuddar
Tub av bromsok fett (skivbroms specifika fett) katalog ½-tums enhet momentnyckel och hjul Hylsnyckelsats
Visa fler instruktioner
2002 Ford Mustang Caliper, Pad och rotor
1

Lossa främre hjulmuttrar lug med däck järn. Höj framsidan av Mustang med låg profil jack, ett hörn i taget. Placera en pallbock under båda främre hjälpramen räls, bara inåt från de nedre länkarmarna. Placera inte jack står nedanför de nedre länkarmarna eftersom de är instabila. Ta bort muttrarna när fordonet är korrekt lyfts och stöds, ta sedan bort framhjulen från Mustang.
2

Placera en platt-tång på gummi broms slang ca 1 cm bakom främre bromsok. Detta kommer att bidra till att förhindra vätskeförlust och minska gånger bromsluftning i slutet av det här projektet. Ta banjo bult från baksidan av bromsok, ta sedan bort bromsslangen från bromsoket helt.
3

bort bromsok bultar från baksidan av bromsok med Ratchet och uttag , sedan kasta bultarna. Avlägsna bromsok fullständigt från bromsaggregatet, med användning av en liten brytjärnet om det behövs. Ta bort de gamla bromsbelägg från bromsok fästet och kasta dem. Ta bromsoket Ankarplatta bultar med Ratchet och en socket, ta sedan bort förankringsplattan.
4

Ta bromsrotorn klämmorna, om sådan finns, med tång. Ta bort den gamla bromsrotorn framifrån navet för hand. Applicera bromsok fett till den yttre ytan av navet spacer, vilket rotorn monteras mot. Installera en ny broms rotor, och lägg till en lug nut till en stud att hålla rotorn på plats. Snug tappmuttem upp för hand. Spraya utombordare och inombordare ansikten av den nya rotorn med aerosol bromsrengöringsmedel. Använd hälften av burken för att göra båda sidor av en rotor.
5

Montera bromsoket fästet och dra åt bultarna till 95 foot-pounds med en momentnyckel och uttag. Montera de nya bromsbeläggen på bromsoket fästet. Två av bromsbelägg har ett L-format utsprång, eller slitageindikator. Indikatorn utrustade dynor går på inre sidan av varje rotor. Applicera ett tunt lager av bromsok fett på mellanlägget plattorna på baksidan av de båda bromsbeläggen.
6

Installera den nya bromsok på bromsen och dra åt nya bromsok bultar till 25 fot -pounds för en dubbel kolvs ok, eller 65-foot-pounds för en enda kolvsok. Använd vridmoment wenchen och hylsan för att dra åt dessa bultar. Montera nya brickor koppar krossa som kommer med den nya bromsok, sedan installera bromsen linje mot baksidan av bromsok. Dra åt banjoskruven till 25-foot-pounds med momentnyckel och en socket.
7

Upprepa steg 2 till 6 för att slutföra bromsok, pad, och rotor byte på den andra sidan av Mustang . Fortsätt till bromsen blödning i den här artikeln när du helt har installerat båda sidor ordentligt. Addera 2002 Ford Mustang bromsluftning Rutiner
8

Be din assistent att sitta i förarsätet på Mustang. Be honom att trampa på bromspedalen i golvet och håll den. Öppna skruven bromsen bleeder på bromsok med en skiftnyckel. Låt luften att fly bromsok, sedan dra åt skruven omedelbart. Be assistenten att låta bromspedalen att utvidga tillbaka till upprätt läge. Upprepa detta steg tre gånger per bromsok. Kontrollera bromsvätskenivån i behållaren och tillsätt vätska till "FULL"-märket varje gång du byter sida.
9

be assistenten att pumpa bromspedalen cirka fem till 10 gånger och hålla hans foten på pedalen. Öppna luftningsskruven för att tillåta luft att strömma ut bromsoket. Upprepa detta steg på varje sida av fordonet tills endast bromsvätska kommer ut ur bromsoket. Fyll bromsvätskebehållaren varje gång du byter sida i bilen. Fyll behållaren till "FULL"-märket när du helt har blödde båda sidor av Mustang.
10

Installera framhjulen på Mustang, och ombonad muttrarna med ett däck järn. Hissa upp bilen bort av pallbockar, och ta bort dem från under bilen. Sänk bilen till marken, och dra åt muttrarna omedelbart till 105 foot-pounds av vridmoment, med momentnyckel och en hjulmutter socket. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57201.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.