Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur Hoist en motor

Motorer är livsnerven i ett fordon, och ibland måste tas bort. Var det för underhåll, utbyte, eller ens bara för att städa upp det, måste du hissa en motor för att ta bort den från ett fordon. Det är inte så svårt, det tar bara tid. Vid tillämpningen av denna artikel kommer vi att anta att motorn är helt bortkopplad från transmissionen, är ledningarna bort och motorn är helt fri från allt som skulle hindra den från att tas från motorrummet. Saker du behöver
Engine hissa
Kraftig kedja
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
mutterdragare
Visa fler instruktioner
1 < p> Hitta en plats på baksidan av motorn där du kan skruva en del av kedjan. Detta är vanligtvis ett avgasgrenrör bolt, insugningsröret eller någon annanstans som är robust.
2

Hitta en plats på framsidan av motorn där du kan spärra den andra delen av kedjan. Det ska vara mitt emot den andra bulten så att motorn kan vara nivå när den lyfts. Kedjan ska också vara löst nog att lyften kan hakas på det. Om du vill, kan du duplicera även denna kedja process på andra sidan så att kedjorna bildar ett "x" form över motorn.
3

Justera höjden så att den är inställd upp för den korrekta vikten av motorn. Om du inte vet vikten på motorn, justera den för en tyngre motor i motsats till en ljusare.
4

Hook lyften till kedjan så att den är centered.The vikt bör vara balanseras över hela kedjan (s).
5

Jack hissa upp i luften, lyfta motorn. Först, gå långsamt så att du är säker på att motorn inte hängde på någon överbliven ledningar eller vattenledningar som du kanske har glömt att ta bort. Sedan palla upp motorn så att den går fri från motorrummet.
6

Flytta försiktigt hissen så att motorn är fri från fordonet. När det är klart, sänk lyften långsamt så att motorn är bara några inches från marken. Flytta sedan hissa och motorn där du vill att motorn ska placeras. Sänk lyften helt och koppla bort motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59924.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.