Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur du ändrar en koppling på en Honda

En koppling och tryckplatta arbeta tillsammans för att överföra strömmen slagits mellan motorn och växellådan. Över tiden din koppling och tryckplatta kommer att slitas ut och det börjar dra eller halka, vilket kommer att göra reglagemanövrerna opålitliga och svåra att göra. När detta börjar hända du vet att det blir dags att byta både kopplingen och tryckplattan. Saker du behöver
Ordet jack
två pallbockar
skiftnycklar, olika storlekar
Ratchet
socklar, olika storlekar
Scratch syl
Skruvmejsel
KOPPLINGSLAMELL justeringsredskap
Visa fler instruktioner
1

bort den negativa (svarta) batterikabeln.
2

Hissa upp bilen med domkraft och stödja den med domkraft står. Ta bort domkraft när du har bilen på ett säkert sätt stöds med pallbockar.
3

Placera golvet jack i växellådan, men inte höja växellådan, höja domkraften nog så att transaxeln stöds. Ta bort skruvarna som håller växellådan på motorn. Du kommer att behöva använda både nycklar och en spärr och uttag.
4

Flytta växellådan bara tillräckligt så att du lätt kan få tillgång till kopplingen.
5

Användning din skrapa syl på tryckplattan för att markera kopplingen inriktningar. Även byte av tryckplattan när du ändrar kopplingen kommer att spara mycket tid och ansträngning i det långa loppet.
6

Vrid skruvarna tryckplatta två varv moturs gå i en korsvis tills du kan ta bort bultarna för hand. Ta bort bultarna på detta sätt håller tryckplattan från skevhet. När du går att ta bort kopplingen från bilen gör att du har ett bra grepp om det eftersom det har viss tyngd till den, vilket gör det besvärligt att röra sig.
7

Rengör ytan svänghjulet med broms renare. Lägg sedan på kopplingen och tryckplatta, se till att friktionen sidan av kopplingen är vänd mot tryckplattan. Rada upp tryckplattorna tapphål med dymlingar på svänghjulet. Sätt kopplingen bultarna och skruva i dem med fingrarna.
8

Sätt kopplingen verktyget skivan anpassningen i centrumhålet av kopplingen. Dra åt kopplingen skruvarna två varv i taget, som arbetar i ett korsvis. Dra åt bultarna till 19 fot pounds av vridmoment.
9

Flytta växellådan så att den är i linje med splines lamell. Rikta växellådshuset till motorblocket och skjut den på plats mot cylinderblocket.
10

Montera och dra åt transaxelsmörjmedel bultar till motorn.
11

Sätt fordon på marken och anslut batterikabeln.
12

Ta bilen för en kort provtur för att se till att kopplingen fungerar korrekt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61955.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.