Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur komprimera Bakbroms

Varje bromsoken på din bil har en rund metall kolv som sitter direkt bakom den inre bromsklossen. När du trampar på bromspedalen, är kolven tvingas utåt och trycker mot bromsbelägget vilket i sin tur trycker mot rotorn. Som dina bromsbelägg slits, skjuter kolven längre ut sitt borrhål. Detta bidrar till att minska mängden tid innan den kommer i kontakt med bromsbelägget när du försöker stoppa fordonet. Eftersom kolven aldrig helt dras bort från bromsbelägg, måste du manuellt komprimera den för de nya bromsbelägg för att passa över rotorn. Saker du behöver
Baster
hjulblock (2) katalog rörtång
hydraulisk domkraft
pallbockar (2) katalog 8-tums C-clamp Sida 2 fem- gallon hinkar
Visa fler instruktioner
1

Lyft huven på din bil och leta reda på bromsvätskebehållaren. Tag bort påfyllningslocket från behållaren och ställ den åt sidan. Använd en ren baster att suga upp hälften av bromsvätska i behållaren.
2

Place hjulblock framför båda framdäcken. Lossa muttrarna på båda bakdäcken 1/4 varv moturs med en rörtång.
3

Lyft den bakre delen av fordonet med en domkraft. Place jack står på den främre sidan av de bakre däcken under ramen järnväg. Sänk hydrauliska domkraften långsamt tills fordonet helt vilar på bärarmarna på pallbockar.
4

bort muttrarna på båda däcken med en rörtång och ta båda däcken från ratten dubbar. Undersök bromsoket på förarsidan. Lokalisera kolven på baksidan av det inre bromsbelägget. Innan du tar bort bromsoket, måste kolven tvingas ned och nivå inom sitt borrhål. En 8-tums C-klämman runt kroppen för bromsoket
5

Place. Vind skruvdelen av C-clamp nedåt tills den kommer i kontakt med ytan av den yttre bromsklossen. Sakta fortsätta att linda C-clamp stängs - medurs - under iakttagande kolven. När du inte kan se kroppen av kolven skjuter ut, sluta linda C-clamp och ta bort bromsoket.
6

Ta bort de två skruvarna som håller fast bromsoket med en hylsnyckel. Placera en 5-liters hink bredvid bromsoket. Lyft bromsoket från hjulet och sätter ner på toppen av skopan. Upprepa denna process för att komprimera den bakre passagerarsidan bromsok kolv.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58235.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.