Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur att svetsa pulver Metall

Pulver svetsning är bland de mindre kända svetsprocesser eftersom det är en mindre vanligt förekommande. Ibland teknik används för att deponera järnbaserat legeringspulver och flussmedel från en tratt ansluten till en syre-acetylen fackla på oädel metall där det bygger upp ett tunt lager av metall. Oftare pulver svetsning sker med dator numeriskt styrda eller CNC plasma svetsmaskiner. Maskinen måste programmeras och installation, då den gör allt arbete för återuppbyggnad av slitna delar eller bygga upp specialitet legeringar på tunga slitage områden av delar. Saker du behöver
CNC plasma svetsning
oädel metall
pulver legering och flux blandning
Visa fler instruktioner
1

Programmera CNC-maskin till svetsen mönster, värme och hastighet som motsvarar din ansökan. CNC-maskin har olika kontroll gränssnitt, men de kommer alla att du kan justera samma faktorer som du måste kontrollera när hand-svetsning - hastighet, värme och och rörelsen av bågen. Välj en pulveriserad legering som matchar materialet du svetsar eller välj en modifierad legering för att öka egenskaperna hos din oädel metall.
2

Konfigurera basmetall i CNC plasma svetsning, placera utgångspunkten av CNC svetsning spets till den punkt på metallen där kulan ska börja.
3

Rengör oädel metall så det är fri från olja, fett och smuts.

4

Load legeringen och flussmedel pulver i din CNC svetsarens sopbehållaren.
5

Tryck på startknappen på din CNC program och låt den köra, observera noga under svetsprocessen.
6

Justera CNC program eller grundmaterialet grundas på en utvärdering av resultaten. Så, till exempel om den svetsade pärlan vandrar en åttondel av en tum av, kan du justera CNC koordinaterna för nästa pjäs eller montera nästa stycke så att svetsen kommer att anpassa ordentligt.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/62238.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.